Θεσπρωτία: Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Θεσπρωτία

Από τη μια έως την άλλη άκρη της Θεσπρωτίας εορτάστηκε η 25 Μαρτίου. 

Σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες με παρελάσεις, στα χωριά, χωρίς παρελάσεις, αλλά με δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις και κατάθεση στεφάνων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Στην πρωτεύουσα στης Θεσπρωτίας, μετά τη δοξολογία χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Παραμυθίας Τίτου, έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, από τους βουλευτές Βασίλη Γιόγιακα και Μάριο Κάτση, το δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο, τον αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη κ. ά.

Ακολούθησε παρέλαση, συλλόγων και μαθητών, που άνοιξε  θα ανοίξει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας, στο πλαίσιο της επετείου για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. 

Μέλη του Συλλόγου με παραδοσιακές φορεσιές της Μικράς Ασίας κράτησαν την ελληνική σημαία, την επετειακή σημαία 100 χρόνων μνήμης και το λάβαρο του Συλλόγου.

ΦΙΛΙΑΤΕΣ

Μετά τη δοξολογία και την επετειακή ομιλία από την εκπαιδευτικό Δήμητρα Γκότοβου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά, τις τοπικές αρχές. συλλόγους, σωματεία και οργανώσεις, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με στρατιωτική και μαθητική παρέλαση. 

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Έγινε παρέλαση από μαθητές, αλλά και Σουλιώτες του Σώματος Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης.

Προηγήθηκε  δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου, 
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Θεσπρωτία
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6836812497465673077

Τα καλύτερα

item