Γιάννενα: Με καλό καιρό και πλήθος κόσμου η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στα Ιωάννινα

Με κάθε λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, μετά από 2 χρόνια, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ο ηλιόλουστος καιρός έβγαλε στο δρόμο τους Γιαννιώτες που πλημμύρισαν πεζόδρομους, πλατείες στο κέντρο της πόλης και στην πλατεία Μαβίλη, πριν, στη διάρκεια αλλά μετά το πέρας της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση έγινε παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και παρουσία των βουλευτών του Νομού Ιωαννίνων αλλά και των τοπικών Αρχών, στην εξέδρα των επισήμων.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι, οδηγοί, ανάπηροι πολέμου, αντιστασιακών, ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας

Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν με κωδωνοκρουσίες εκκλησιών και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και τη στρατιωτική μπάντα στους δρόμους της πόλης.

Στις 10.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ στις 11 πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων από τους εκπροσώπους των αρχών, μαθητές και φορείς της περιοχής.

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου έγιναν σήμερα και στην Κόνιτσα.

   

Πηγή: pbnews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με καλό καιρό και πλήθος κόσμου η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στα Ιωάννινα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6077081538082608193
item