25η Μαρτίου: «Εντός των τειχών» οι Θεσσαλονικείς, ταβέρνες αντί για εκδρομές το τριήμερο

Για μπακαλιάρο σκορδαλιά και άλλα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας αναμένεται να γεμίσουν το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου  τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, με τις κρατήσεις να έχουν ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας.

Ήδη, σύμφωνα με ανθρώπους του κλάδου, στα προάστια της Θεσσαλονίκης και σε περιοχές όπως είναι η Περαία, οι Νέοι Επιβάτες και η Μηχανιώνα, οι κρατήσεις για τραπέζια σε απόσταση «αναπνοής» από τη θάλασσα, αγγίζουν το 100%.

Με τον καιρό να αποτελεί «σύμμαχο», οι καταστηματάρχες πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να εξυπηρετήσουν όλους του καταναλωτές, αφού θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο τον εσωτερικό, όσο και τον εξωτερικό χώρο.

«Φρένο» στις οργανωμένες εκδρομές

Την ίδια στιγμή, για ακόμα ένα τριήμερο η έξοδος των οργανωμένων εκδρομέων από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα είναι σχεδόν… ανύπαρκτη. 

Όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης Βύρων Θεολόγης, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και ο κορωνοϊός, δημιούργησαν ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» που είχε ως αποτέλεσμα να μηδενίσει το ήδη υποτονικό ενδιαφέρον του κόσμου για εκδρομές.

«Τα πράγματα δεν πήγανε καλά και δεν είχαμε την αναμενόμενη ζήτηση. Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί το τριήμερο της 25ης Μαρτίου χάθηκε και είναι το δεύτερο μετά από αυτό της αποκριάς», τονίζει, εξηγώντας ότι ο κόσμος νιώθει ανασφάλεια και το πορτοφόλι των ταξιδιωτών έχει «χτυπηθεί» από την ακρίβεια.

Οι ελπίδες στο Πάσχα

Οι άνθρωποι του κλάδου προετοιμάζονται πλέον για την περίοδο του Πάσχα και ελπίζουν ότι με σύμμαχο τον καλό καιρό, η ψυχολογία του κόσμου θα αλλάξει. 

«Έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας σε εκείνη την περίοδο και για αυτό προετοιμαζόμαστε και έχουμε κλείσει θέσεις για το εσωτερικό και για το εξωτερικό, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες που θα υπάρξουν. 

Ήδη, με την άνοδο της θερμοκρασίας, ξεκίνησαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα από ανθρώπους που θέλουν να προγραμματίσουν εκδρομές το Πάσχα», σημειώνει.

Επιπλέον, με την αύξηση στην τιμή των καυσίμων, πολλοί είναι αυτοί που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για οργανωμένες εκδρομές την επόμενη περίοδο, αφού θεωρούν ασύμφορο οικονομικά να ταξιδέψουν με τα αυτοκίνητά τους.

Δύσκολη η καλοκαιρινή περίοδος

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται, οι τουριστικοί πράκτορες προβλέπουν μία πολύ δύσκολη καλοκαιρινή σεζόν. «Η «δεξαμενή» των ανθρώπων από τη Ρωσία ήταν πάρα πολύ μεγάλη για τη Βόρεια Ελλάδα και περιοχές όπως η Πιερία και η Χαλκιδική αναμένεται να υποφέρουν. 

Χάνουμε πολλούς τουρίστες, περισσότερους Ρώσους αλλά και Ουκρανούς, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Το πλήγμα θα είναι μεγάλο», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης. .

epirusblog.gr
5 of 5
25η Μαρτίου: «Εντός των τειχών» οι Θεσσαλονικείς, ταβέρνες αντί για εκδρομές το τριήμερο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1801347873157151199
item