Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

«Ανάσα» φαίνεται να δίνουν στον τουριστικό κλάδο τριήμερα όπως το προσεχές της 25ης Μαρτίου ειδικά σε κάποιους προορισμούς που η πληρότητα ξεπερνάει το 80% και σε άλλες περιπτώσεις φτάνει να αγγίζει το 100%. 

Όπως σε κάθε άλλη παρόμοια περίπτωση έτσι και τώρα κάποιοι προορισμοί της χώρας μας είναι πολύ δημοφιλείς για εκδρομή αυτό το τριήμερο. Το αξιοσημείωτο είναι πως πρόκειται εξολοκλήρου για ορεινούς προορισμούς, κυρίως χειμερινούς. 

Φαίνεται ότι ο παρατεταμένος χειμώνας και η κακοκαιρία αυτών των ημερών, αλλά και το γεγονός ότι φτάνεις οδικώς βάζει τους ορεινούς προορισμούς στο επίκεντρο, αν και οι προγνώσεις του καιρού το τριήμερο είναι καλές.

Δείτε ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι:

Αράχωβα

Η Αράχωβα είναι ένα από τα γραφικότερα ελληνικά χωριά µε εξαιρετικές υπηρεσίες που βρίσκουν ιδανικές προεκτάσεις στην παράδοση και πολύ κοντά στην Αθήνα.

Πρέπει να περπατήσεις στον κεντρικό δρόµο της, που είναι γεµάτος µαγαζάκια (µην ξεχάσεις να αγοράσεις φορµαέλα). 

Πιες ακόμη τον καφέ σου σε κάποιο από τα στέκια της Πλατείας Λάκκα. Για φαγητό θα βρείτε από ταβέρνες και µεζεδοπωλεία μέχρι bar-restaurant με fusion μενού! Μη διστάσεις να ανέβεις τα 264 σκαλιά µέχρι το ναό του Αγίου Γεωργίου! Και αν επιθυµείς µια επιπλέον… διαφυγή, σε περιµένει σε απόσταση 25 χλµ. η Αγόριανη.

H διαθεσιμότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, με ελάχιστα ακίνητα να είναι διαθέσιμα στην ευρύτερη περιοχή. 

Η τιμή για δύο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται μεταξύ €340 και €550.

Αράχωβα
Καλάβρυτα

Απέχουν µόλις δύο ώρες από την Αθήνα και αποτελούν έναν από τους ομορφότερους και προσιτούς προορισμούς. 

Βόλτες και χάζι στα δεκάδες µαγαζάκια του κεντρικού δρόµου, αλλά και επισκέψεις στα αξιοθέατα (Δηµοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώµατος, Τόπος Θυσίας, Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου), ενώ 5 χλµ. έξω από το χωριό δεσπόζει η Μονή της Αγίας Λαύρας. Μην παραλείψεις το Σπήλαιο των Λιµνών στο χωριό Καστριά!

Για τους ροµαντικούς η ωριαία διαδροµή µε τον Οδοντωτό µέχρι το Διακοφτό επιβάλλεται. 

Αν πάλι είσαι λάτρης της περιπέτειας, η ευρύτερη περιοχή ενδείκνυται για διάφορες δραστηριότητες όπως trekking-hiking, canyoning κλπ. Φεύγοντας, να προµηθευτείς µέλι, ζυµαρικά και τεµπούρα.

Η διαθεσιμότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Καλάβρυτα
Μέτσοβο

Πίνδος, παράδοση, φύση, υψόμετρο, φυσικές ομορφιές, σπάνια χλωρίδα και πανίδα…

Το Μέτσοβο σας εγγυάται όλα αυτά κι ακόμη παραπάνω, αρκεί να κατευθυνθείτε περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, στο Νομό Ιωαννίνων, στην ορεινή αυτή κωμόπολη που μετρά υψόμετρο 1.160 μέτρων στις πλαγιές της Πίνδου, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πάτε με βαριά ρούχα στη βαλίτσα.

Το Μέτσοβο έχει πολλά να προσφέρει σε έναν ταξιδιώτη, κάθε εποχή του χρόνου, παρ’ όλο που πολλοί το κατατάσσουν μόνο στους χειμερινούς προορισμούς. 

Η ομορφιά του, όμως, δεν μπαίνει σε καλούπια και εντυπωσιάζει όλο το χρόνο με διαφορετικό τρόπο, με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που αποπνέει: πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακές βρύσες, σπίτια από πέτρα και πάνω απ’ όλα χαρακτήρας που μένει αναλλοίωτος και δεν προσαρμόζεται στα τουριστικά «πρέπει», διατηρώντας έτσι όλο του το μεγαλείο. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και οι… ενδυματολογικές επιλογές κάποιων μεγαλύτερων κατοίκων του, οι οποίοι φορούν τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες και μιλούν τη βλάχικη διάλεκτο.

Εξίσου περιορισμένη η διαθεσιμότητα για το τριήμερο και στο Μέτσοβο.

Μέτσοβο
Ζαγοροχώρια

Η ορεινή… συμπολιτεία των 46 χωριών του Ζαγορίου είναι ένας τόπος που μαγεύει!

Οι υπέροχοι πέτρινοι ξενώνες, οι γραφικές ταβερνούλες, η δουλεμένη πέτρα που κυριαρχεί παντού αλλά και το μοναδικό περιβάλλον τους θα προσελκύουν πάντα επισκέπτες. 

Η εντυπωσιακή ομορφιά του Ζαγορίου λειτουργεί σαν μαγνήτης για τον επισκέπτη. Φαράγγια, ορμητικά ποτάμια και αχανή δάση είναι οι λόγοι που οι φυσιολάτρεις το αγαπούν τόσο. 

Καθένας όμως από τους σαράντα έξι ξακουστούς οικισμούς του απαράμιλλης ομορφιάς, έρχεται να προσθέσει κάτι ακόμη στο ήδη παραμυθένιο σκηνικό. Τα χωριά του Πηλίου είναι τόσο όμορφα και ξεχωριστά που ο επισκέπτης δεν ξέρει σε ποιο να πρωτοπάει…

Πάντως για το τριήμερο η πληρότητα είναι μεγάλη ακι οι τιμές των λίγων καταλυμάτων που έχουν απομείνει, υψηλές, με μια μέση τιμή να ξεκινάει από €100 για μια διανυκτέρευση.

Ζαγοροχώρια
Τρίκαλα Κορινθίας

Εδώ θα αλλάξεις παραστάσεις, θα αφήσεις το µεγαλείο της φύσης να σε ηρεµήσει, θα δοκιµάσεις µοναδικές γεύσεις, κι όλα αυτά μιάμιση ώρα από την Αθήνα. Άφησε το αυτοκίνητο στα Κάτω Τρίκαλα και ξεκίνα την περιήγησή σου από τον παλαιότερο οικισµό. 

Μια λιθόστρωτη πλατεία, η εκκλησία του Αγίου Δηµητρίου, και παραδοσιακά ταβερνάκια συνθέτουν την εικόνα! 

Συνεχίζεις µε τα Μεσαία, γεµάτα µε παραδοσιακές ταβέρνες εκατέρωθεν του δρόµου, καταστήµατα µε παραδοσιακά προϊόντα και προσεγµένους ξενώνες. 

Στα Άνω, ψηλοί πύργοι και εγκαταλειµµένα αρχοντικά δικαιολογούν την ονοµασία τους επί Τουρκοκρατίας ως «αρχοντοµαχαλάς». Για φαγητό θα βρείτε εξαιρετικές ταβέρνες με παραδοσιακά πιάτα.

Η διαθεσιμότητα είναι σχεδόν μηδενική.

Τρίκαλα Κορινθίας
Ορεινή Αρκαδία

Η προσβασιµότητα στην περιοχή είναι εύκολη και η απόσταση κοντινή, οι επιλογές που σου δίνει ο τόπος είναι πολλές, αλλά κυρίως διότι τα χωριά της είναι από τα οµορφότερα αρχιτεκτονικά δείγµατα ελληνικής µαστοριάς και γραφικότητας. 

Βόλτα στον κεντρικό δρόµο της Βυτίνας µε τα παραδοσιακά µαγαζάκια, απ’ όπου θα προµηθευτείς το φηµισµένο µέλι ελάτου. Θα πιεις καφέ στην πλατεία. 

Περνώντας το «Δρόµο της Αγάπης», θα κατευθυνθείς στην καταπράσινη Ελάτη, θα επισκεφθείς το «χωριό των Γραµµάτων», τη Δηµητσάνα, µε το περίφηµο Μουσείο Υδροκίνησης, τα πανέµορφα αρχοντικά και τη Μονή Φιλοσόφου, ενώ θα ενθουσιαστείς µε τη γραφική Στεµνίτσα.

Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 100% στα πιο δημοφιλή χωριά της περιοχής, όπως η Δημητσάνα και η Βυτίνα.

Ορεινή Αρκαδία

Πήλιο

Ο συνδυασµός θάλασσας και βουνού τον καθιστά ιδανικό προορισµό και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου! Στο Πήλιο θα χαρείς τις ομορφιές της Πορταριάς. Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία, θα δεις το καλαίσθητο κτίριο του Δηµαρχείου και ακριβώς απέναντι, στο αρχοντικό Ζούλια, θα επισκεφθείς το Λαογραφικό Μουσείο.

Θα χαθείς σε γραφικά καλντερίµια, θα ψωνίσεις παραδοσιακά προϊόντα, θα θαυµάσεις αρχοντικά µοναδικής αρχιτεκτονικής, θα παραδοθείς σε τρεχούµενα νερά και πράσινο και θα γευτείς ντόπιες λιχουδιές στην Πλατεία Μερκούρη, που είναι κατάµεστη από ταβερνάκια. Δοκίµασε υπέροχες σπιτικές πίτες και µαγειρευτά στο εστιατόριο Κρίτσα. 

Στη Μακρινίτσα (10΄ οδικώς από την Πορταριά) µπορείς να περιηγηθείς στα γραφικά καλντερίµια, ανάµεσα στα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια. Αυτά οδηγούν στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, όπου µπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου, µε όλο τον Βόλο να απλώνεται µπροστά σου. 

Ενδιαφέρον είναι και ένα πέρασµα από το Αρχοντικό Τοπάλη, στο οποίο στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο, µε τις ποικίλες αναπαραστάσεις από την καθηµερινή πηλιορείτικη ζωή. 

Άξιες επισκέψεως είναι οι µεταβυζαντινές εκκλησίες και ο µεσαιωνικός Πύργος του Σκοτεινιώτη, στην Κουκουράβα, την κάτω συνοικία της Μακρινίτσας. 

Φυσικά υπάρχουν δεκάδες ακόμα χωριά, άλλα πασίγνωστα αλλά σχεδόν άγνωστα όλα όμως με τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά αλλά κοινό παρονομαστή την πηλιορείτικη παράδοση και αρχιτεκτονική αλλά και την πλούσια φύση.

Η διαθεσιμότητα και εδώ είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Πήλιο

Καρπενήσι

Eίναι ίσως από τα ομορφότερα ορεινά μέρη με συγκλονιστικά τοπία και καθαρό αέρα και γνωστό -και όχι τυχαία- ως η Ελβετία της Ελλάδας. 

Περιτριγυρισµένη από έλατα, η ευρυτανική πρωτεύουσα, σε υψόµετρο 960 µ. στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Βελούχι, ενδείκνυται για τον χειμώνα καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα σας υποδεχτεί σκεπασµένη µε αφράτο χιόνι!

Στο Καρπενήσι αλλά και ευρύτερα στη Ευρυτανία θα τα βρείτε όλα… χειμερινά σπορ, ανέσεις, εξαιρετικό φαγητό, διασκέδαση, αλλά και αγέρωχα βουνά, ορμητικά ποτάμια, πανέμορφα φαράγγια, γραφικά χωριά και ιστορικά μοναστήρια. 

Στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου στο Βελούχι, οικογένειες και παρέες απολαμβάνουν συναρπαστικά ταξίδια στο χιόνι ενώ στα must visit είναι σίγουρα η μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας.

Η διαθεσιμότητα σήμερα είναι σχεδόν μηδενική ενώ το κόστος αν βρείτε κάποιο κατάλυμα είναι μεγάλο, περισσότερα από €400 για δύο διανυκτερεύσεις.

Ευρυτανία


epirusblog.gr
5 of 5
Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7700483962161440645
item