Συγκίνηση για τους μαθητές που γέμισαν Ελλάδα το κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου - Τι θα δούμε στην στρατιωτική παρέλαση

Μαθητές γέμισαν με Ελλάδα το κέντρο της Αθήνας για την παρέλαση των σχολείων στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Με ελληνικά χρώματα, ελπίδα για το μέλλον και υπερηφάνεια γέμισε το πρωί της Πέμπτης το κέντρο της Αθήνας χάρη στου μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν με τα σχολεία τους για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Δεκάδες Ελληνόπουλα συνόδευσαν τις ελληνικές σημαίες στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος και έγιναν δεκτά με χειροκροτήματα από τους κατοίκους της πρωτεύουσας που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας βοηθούντος του πολύ καλού καιρού.

Το μεγαλύτερο χειροκρότημα κέρδισαν, όπως κάθε φορά, οι μαθητές με ειδικές ανάγκες οι οποίοι μαζί με τους γονείς τους τίμησαν την μεγάλη εθνική επέτειο της επανάστασης της 25ης Μαρτίου.









Δείτε βίντεο από την παρέλαση

Υπερθέαμα στις 25 Μαρτίου στο Σύνταγμα

Την Παρασκευή, 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της χώρας μας. 

Παρούσα θα είναι και Γαλλίδα υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Φλοράνς Παρλί, η οποία θα έχει υπογράψει λίγες ώρες πριν μαζί με τον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο στο Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, τις συμβάσεις απόκτησης από τη χώρα μας των 3 φρεγατών Belh@rra και των επιπλέον έξι μαχητικών Rafale. 

Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι θα λάβουν τις θέσεις τους στις εξέδρες για τη στρατιωτική παρέλαση.

Όλο το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας θα είναι στολισμένο με ελληνικές σημαίες. Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η διάταξη των καθισμάτων θα ακολουθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τα όσα θα δούμε την 25η Μαρτίου θα είναι άκρως εντυπωσιακά. Στόχος του υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ είναι να προβληθεί η Ελλάδα ως μια σύγχρονη χώρα που είναι περήφανη για την Ιστορία της, τους ήρωές της και τις Ένοπλες Δυνάμεις της που αποτελούν εγγυητή της ασφάλειας των Ελλήνων.

Στελέχη του ελληνικού «Πενταγώνου» αναφέρουν πως - όπως πάντα - ο εορτασμός θα γίνει με την μεγαλοπρέπεια που απαιτεί η περίσταση, τιμώντας του ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας και στέλνοντας μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας σε όλο τον Ελληνισμό.

Την αυλαία της παρέλασης αναμένεται να ανοίξουν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, με τον χαρακτηριστικό βηματισμό τους που προκαλεί δέος και συγκίνηση

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα που εκπροσωπούν το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Μαζί με τα εντυπωσιακά άρματα μάχης του Στρατού Ξηράς, για πρώτη φορά αναμένεται να συμμετάσχουν τα νεοαποκτηθέντα θωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης Μ1117.

Άρματα μάχης του Στρατού Ξηράς παρελαύνουν στο κέντρο της Αθήνας.

Τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψουν τα μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που θα πετάξουν πάνω από την ελληνική πρωτεύουσα, αλλά και το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle που από την Πέμπτη θα βρίσκεται στον Πειραιά για να τιμήσει τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης. Μάλιστα, τα Rafale της Armee de l' Air θα πετάξουν φτερό με φτερό με τα ελληνικά «αδέρφια» τους που θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους παρέλαση στον ελληνικό ουρανό. 

Εντυπωσιακές φυσικά αναμένεονται και οι διελεύσεις των μαχητικών F-16, F-4 Phantom, Mirage 2000-5, αλλά και το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion.

Μαχητικά Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Το μεγαλύτερο χειροκρότημα ωστόσο, αναμένεται να αποσπάσει το ιστορικό μαχητικό Spitfire ΜJ755, το θρυλικό καταδιωκτικό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που έχει ανακατασκευαστεί και φέρει στα φτερά του το εθνόσημο.

Όσο για την Αεροπορία Στρατού, τα ελικόπτερα Apache, Chinook, NH-90 και Kiowa Warrior, αναμένεται να προκαλέσουν... τριγμούς στα κτήρια της ελληνικής πρωτεύουσας με τις χαμηλές τους διελεύσεις.

2315852.jpg
Ελικόπτερα Apache πετούν με φόντο την Ακρόπολη.

Δίπλα από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα πλέουν μία φρεγάτα S του Πολεμικού μας Ναυτικού και μία φρεγάτα Orizon του γαλλικού Ναυτικού, με τις δύο χώρες να στέλνουν ισχυρό μήνυμα συνεργασίας και ασφάλειας, λίγες ώρες μάλιστα αφού θα έχουν υπογραφεί και οι συμβάσεις για την απόκτηση των γαλλικών φρεγατών Belh@rra.

Στην πλατεία Συντάγματος, θα αποδώσει τιμές στα παρευλαύνοντα τμήματα, τμήμα του Γαλλικού Ναυτικού Αγήματος - French Navy Guard of Honour, το οποίο θα είναι στατικό και άοπλο. Μαζί του φυσικά και το Μεικτό Τμήμα Απόδοσης Τιμών του ΓΕΕΘΑ.

Όσο για την εικόνα που θα μεταδοθεί από τους τηλεοπτικούς δέκτες, θα αναδεικνύει το αττικό τοπίο, τη σύγχρονη πόλη και τα μνημεία της Αθήνας: Από την Ακρόπολη και το Καλλιμάρμαρο, μέχρι τον Λυκαβηττό και το λιμάνι του Πειραιά.




epirusblog.gr
5 of 5
Συγκίνηση για τους μαθητές που γέμισαν Ελλάδα το κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου - Τι θα δούμε στην στρατιωτική παρέλαση
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8503105497095828913
item