Πρέβεζα: Η Πρέβεζα τίμησε με λαμπρότητα την 25η Μαρτίου 1821

Με λαμπρότητα και- για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια- με συνθήκες κανονικότητας, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα.

Στις 11 το πρωί στον Άγιο Χαράλαμπο τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου την οποία παρακολούθησαν οι αρχές, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, αντιπροσωπείες των σχολείων και πολίτες.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γεν. Γραμματέας Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Νικόλαος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου Λεωνίδας Αργύρης,οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ακρίβης, Γρηγόρης Κουμπής και Γιώργος Σαριάνογλου, οι προϊστάμενοι Α/θμιας και Β/θμιας Γιώργος Μότσιος και Απόστολος Κατσανάκης, οι επικεφαλής των στρατιωτικών , σωμάτων ασφαλείας και λοιπών αρχών, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κλπ.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας Γιώργος Σαράφογλου, ενώ αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Ο εορτασμός κορυφώθηκε με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην οδό Σπηλιάδου και στην οποία συμμετείχαν τα σχολεία αλλά και σύλλογοι της περιοχής με παραδοσιακές στολές.

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσε με την παρουσία της η Φιλαρμονική "Ορφέας" καθώς και η ομάδα κρουστωδών του Μουσικού Σχολείου, ενώ πλήθος κόσμου "κατέκλυσε" από νωρίς την παραλία και χειροκρότησε θερμά όσους συμμετείχαν στην παρέλαση.

Τις ευχές τους στον λαό της πατρίδας μας εξέφρασαν με δηλώσεις τους η κ.Καλογήρου , ο κ.Γιαννάκης, ο κ. Ιωάννου και ο κ.Γεωργάκος έχοντας ως σημείο αναφοράς τους αγώνες του ελληνικού λαού για την ελευθερία, τις διαχρονικές αξίες του έθνους μας αλλά και ειδικότερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία την ανάγκη για ειρήνη, ενότητα και αλληλεγγύη στους ανθρώπους που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η Πρέβεζα τίμησε με λαμπρότητα την 25η Μαρτίου 1821
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7422812016901837265
item