Γιάννενα: Και στην Ήπειρο ο 19ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, που εκκινεί στις 26 Απριλίου, με την επίσημη παρουσίαση των ομάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης και ολοκληρώνεται με τον τερματισμό του 5ου ετάπ στα Ιωάννινα, φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά event στον κόσμο, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα η 5η και τελευταία ημέρα του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, είναι εκείνη που θα κρίνει τον νικητή της γενικής κατάταξης.

Πρόκειται για το «βασιλικό» ΕΤΑΠ της διοργάνωσης. Παρότι χιλιομετρικά είναι το πιο μικρό, με μήκος 154,5 χιλιόμετρα, είναι το πιο δύσκολο όλων με 2.627 μέτρα υψομετρικά!

Η εκκίνηση θα δοθεί στην Καλαμπάκα και με το… καλημέρα το τερέν είναι ανηφορικό! Οι ποδηλάτες θα ανέβουν το μοναδικής μορφολογίας σύμπλεγμα βράχων των Μετεώρων, κάνοντας τον γύρο για να ξαναπεράσουν από την Καλαμπάκα.

Κατόπιν κατευθύνονται προς την οροσειρά της Πίνδου, για να διασχίσουν την περίφημη Κατάρα, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο του Γύρου, στα 1.700 μέτρα!

Μετά από το Μέτσοβο αρχίζει το τελικό στάδιο του ΕΤΑΠ και η κίνηση προς την πόλη των Ιωαννίνων.

Η γραμμή του τερματισμού είναι τοποθετημένη στην Ακτή Μιαούλη, με φόντο την πανέμορφη Λίμνη Παμβώτιδα.

Ένα συγκλονιστικό τοπίο, που συγκαταλέγεται στα ωραιότερα σημεία της Ελλάδας και θα αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό του επιλόγου του 19ου Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας!

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Και στην Ήπειρο ο 19ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4504690113089350588
item