Εξωγήινης τεχνολογίας λέγεται ότι είναι ο μικρός δίσκος που για 13 δισεκατομμύρια χρόνια μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα 360 TB

Με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, οι άνθρωποι έχουν όλο και περισσότερα δεδομένα. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι νέες τεχνολογίες και οι συσκευές προχωρούν τόσο γρήγορα που οι άνθρωποι, αλλά και οι συσκευές, όπως τα κινητά τηλέφωνα ή οι υπολογιστές, δεν είναι σε θέση να συμβαδίσουν με έναν τόσο επιταχυνόμενο ρυθμό.

Τι μπορεί να γίνει για την επίλυση αυτού του προβλήματος αποθήκευσης δεδομένων; Φαίνεται ότι μια νέα επαναστατική επιλογή έρχεται ήδη και είναι σχεδόν έτοιμη να κυκλοφορήσει για το κοινό.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Southampton έχουν κυκλοφορήσει τους νέους νανοδομημένους γυάλινους δίσκους. 

Αυτός ο δίσκος που ονομάζεται 5D Glass Data Storage μπορεί να αποθηκεύσει ψηφιακά δεδομένα 360 TB (terabytes) για δισεκατομμύρια έτη, ή καλύτερα, για περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια χρόνια.

Αυτός ο δίσκος είναι γνωστός και ως ο “κρύσταλλος μνήμης του Σούπερμαν”, σύμφωνα με την wikipedia.org. Αυτή η τεχνολογία είναι σε χρήση για παραγωγή, ήδη από το 2018, από το Ίδρυμα Arch Mission. 

Ο πρώτος και ο δεύτερος δίσκος του δόθηκαν στο Elon Musk. Ο ένας δίσκος βρίσκεται στην προσωπική του βιβλιοθήκη και ο άλλος τοποθετήθηκε στο Tesla Roadster στο διάστημα.

Αυτοί οι δίσκοι χρησιμοποιούν γραπτό λέιζερ για την αποθήκευση δεδομένων. Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά είναι μία πραγματικότητα.

Πολλοί λένε ότι πρόκειται για μια τεχνολογία εξωγήινης προέλευσης. Αυτή η νέα εφεύρεση θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χρήσιμη για μουσεία, εθνικά αρχεία, τμήματα άμυνας, υγειονομική περίθαλψη, βιβλιοθήκες και πολλά άλλα.

Πράγματι, επιστήμονες και εμπειρογνώμονες έχουν ήδη αρχίσει να διαφυλάσσουν σημαντικά έγγραφα όπως η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη Magna Carta ή τη Βίβλο του Βασιλιά James, για παράδειγμα.

Αυτά τα έγγραφα θα διαρκέσουν εκατοντάδες και εκατοντάδες αιώνες, ξεκινώντας από τώρα. Αυτή είναι πραγματικά μια πολύ σημαντική εφεύρεση και μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα με πολύ λίγη προσπάθεια.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο: Glass Is The Future of Data Storage

diadrastika / Image by PublicDomainPictures from Pixabay

epirusblog.gr
5 of 5
Εξωγήινης τεχνολογίας λέγεται ότι είναι ο μικρός δίσκος που για 13 δισεκατομμύρια χρόνια μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα 360 TB
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 2774594268788007978
item