Μ1117: Μετά την παρέλαση πάνε στα νησιά και στον Έβρο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τα πρώτα στρατιωτικά οχήματα M1117 εμφανίστηκαν χθες στην μεγάλη παρέλαση της Αθήνας. Σε λίγες μέρες… μπαίνουν σε υπηρεσία στις πιο σημαντικές μονάδες ανά την Ελλάδα

Μια παρέλαση με συμβολικό χαρακτήρα παρακολουθήσαμε χθες στην πρωτεύουσα της χώρας. 

Μετά τα αλλεπάλληλα lockdowns και τους περιορισμούς των προηγούμενων ετών, το κοινό είχε και πάλι την ευκαιρία να δει από κοντά την ελίτ των Ενόπλων Δυνάμεων και τα νέα Μέσα που έχουν στη διάθεση τα στελέχη όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Έτσι, εκτός των απαρχαιωμένων Mercedes G-Class και των Panhard VBL, είδαμε, μεταξύ άλλων στη χθεσινή παρέλαση, και τα νέα αμερικάνικα τεθωρακισμένα οχήματα Μ1117 που είναι σχεδόν έτοιμα να εφοδιάσουν πολλά στρατόπεδα στον Έβρο και στα νησιά ειδικού ενδιαφέροντος λόγω γεωγραφικής θέσης.

Θυμίζουμε πως, πριν μερικούς μήνες, τα πρώτα 44 Μ1117 έφτασαν στην Ελλάδα πρόσφατα (από τα 1.200 που θα παραλάβει συνολικά η χώρα μας από τις ΗΠΑ). 

Τα εν λόγω οχήματα έχουν περάσει την απαιτούμενη επιθεώρηση στο στρατόπεδο του Αυλώνα, όπου έγινε και η σχετική εκπαίδευση των πληρωμάτων, και σε μερικές από σήμερα θα στελεχώσουν τις σημαντικότερες μονάδες των ακριτικών μας συνόρων.

Τα Μ1117 έχουν επιχειρήσει με επιτυχία σε θέατρα συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και αλλού. 

Πλέον θα χρησιμοποιούνται από τον ελληνικό στρατό, αντικαθιστώντας τα υπάρχοντα, αλλά παρωχημένα θωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης και μεταφοράς προσωπικού. 

Πρόκειται για ένα τροχοφόρο όχημα μήκους 6 μέτρων, πλάτους 2,6 μέτρων και ύψους 2,6 μέτρων, με ιδιαίτερα προηγμένη θωράκιση.

Ο συγκεκριμένος τύπος στρατιωτικού οχήματος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 5-6 ατόμων και ο εξοπλισμός του μπορεί να περιλαμβάνει εκτοξευτές βομβίδων και πολυβόλα διαφόρων διαμετρημάτων. 

Για την κίνηση του 4Χ4 αμαξώματος φροντίζει ένα ντίζελ μοτέρ 8,3 λίτρων με 260 άλογα, με τελική ταχύτητα στα 100 χλμ./ώρα και αυτονομία στα 900 χιλιόμετρα.

ΠΗΓΗ: carandmotor.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Μ1117: Μετά την παρέλαση πάνε στα νησιά και στον Έβρο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2641330166622333788
item