10 λάθη για να μην κάνεις την ώρα που φιλιέστε

Κάν’ το να είναι ένα φιλί που αξίζει...

Πλησιάζουν τα σώματα, ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, τα χέρια αγκαλιάζουν το ένα τον λαιμό και το άλλο τη μέση. Η στιγμή μοιάζει ιδανική και το φιλί είναι ένα βήμα πριν συμβεί. Εκτός κι αν κάτι πάει εξαιρετικά στραβά. 

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με μερικά πραγματάκια που καλό θα ήταν να μη γίνονται όταν φιλιόμαστε κι όταν γίνονται κατά λάθος, έστω να μην επαναλαμβάνονται.

1. Μη χρησιμοποιείς υπερβολική γλώσσα

Δε θες να εξετάσεις τη στοματική κοιλότητα του άλλου για τυχόν ανωμαλίες. Δε θέλεις να τον κανείς να αισθανθεί πως φιλιέται με το Άλιεν. 

Ήρεμα παιδιά, να υπάρξει και δεύτερη και τρίτη και χιλιοστή φορά. Μη σου δαγκώσει καμία γλώσσα αντανακλαστικά κι αντί να ψάχνετε ηλιοβασίλεμα να φιληθείτε να ψάχνετε τα επείγοντα.

2. Μη γελάς

Ξέρουμε το γέλιο φέρνει μακροζωία, ανεβάζει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο και φέρνει πολλά άλλα ευεργετικά αποτελέσματα. Όταν όμως πας να φιλήσεις ή φιλιέσαι και γελάσεις, το πιθανότερο είναι πως δε θα σε πάρει κανείς στα σοβαρά.

3. Μην προσπαθήσεις να μιλήσεις

Φιλιέσαι, δεν παίρνεις συνέντευξη. Δε θες ν’ αναλύσεις την κατάσταση, να φιλήσεις θες. Δε χρειάζονται λόγια όταν τα χείλη ενώνονται κι όταν είστε τόσο κοντά. Ό,τι ήταν να ειπωθεί, έχει ειπωθεί κι έχετε περάσει στις πράξεις.

4. Μη φας προηγουμένως κρεμμύδι, σκόρδο, παστουρμά

Εκτός αν είστε πολύ εξοικειωμένοι μεταξύ σας, σε βαθμό που μαλώνετε ποιος θα φάει την τελευταία κουταλιά τζατζίκι, μην καταναλώσεις αυτές τις υπερτροφές. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την άσχημη αναπνοή, όταν είσαι τόσο κοντά με τον άλλο. 

Γενικώς δεν είναι καλό να μυρίζει το στόμα, ακόμα κι όταν απλώς μιλάς στον άλλο. Το ίδιο ισχύει και με το τσιγάρο, που παίζει να είναι και χειρότερο από το φαγητό.

5. Κοίτα απευθείας τα μάτια του άλλου

Μην αποσπάς την προσοχή σου γύρω γύρω. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να ακολουθούμε το βλέμμα του άλλου ή την κατεύθυνση που κοιτάει, οπότε αυτό που θα πετύχουμε είναι ν’ αποσπάσουμε την προσοχή από το πολυπόθητο φιλί. 

Αν δε θες να κοιτάς κάπου απλώς κλείσε τα μάτια. Ασφαλής λύση και σου δίνει και πόντους καθώς φαίνεσαι να το απολαμβάνεις πολύ περισσότερο.

6. Μη γλείφεις τα δόντια και τα χείλη του άλλου

Γενικώς μη γλείφεις και μη χρησιμοποιείς σάλιο. Δεν είναι γραμματόσημο το στόμα του άλλου. Είναι λίγο αηδιαστικό κι ανατριχιαστικό συνάμα. 

Δεν επιδιώκουμε να τους κάνουμε να σιχαθούν. Αλλιώς έχε μαζί σου εφεδρική πετσετούλα παραμάσχαλα.

7. Μη φοράς υπερβολική ποσότητα κραγιόν (αν βάφεσαι)

Ή τουλάχιστον προσπάθησε να φοράς ανεξίτηλο. Ειδικά κάτι κόκκινα, κάτι έντονα καλό θα ήταν να τα προσέχουμε. Δε θέλουμε να μοιάζουμε σαν τον Τζόκερ που του έχει χαλάσει το μέικ απ μετά το φιλί η σαν να έχετε πάθει αλλεργική αντίδραση.

8. Μην κάθεσαι σαν κούτσουρο

Κουνήσου λιγάκι, ρίξε ένα χαδάκι, σπάσε λίγο το κορμί σου ρε παιδί μου. Να νιώσει κι ο άνθρωπος που φιλάς ότι το θες. Δε σου κάνει τεχνητή αναπνοή. Σε φιλάει. Μην αρχίσει να σε ταρακουνάει για να δει αν ζεις ακόμα.

9. Μην αρπάξεις τον άλλο με όλη σου τη δύναμη

Πάτε να πιάσετε γλυκά από το πρόσωπο και να τραβήξετε για να φιλήσετε το άτομο. Αντ’ αυτού όμως πιάνετε λες και θα του κάνετε πολεμική λαβή για να το βγάλετε νοκ άουτ. Οκ, είστε δυνατοί αλλά ήρεμα, να έχουμε πρόσωπο και για επόμενο φιλί.

10. Μην προσπαθείς ν’ αντιγράψεις κινηματογραφικά φιλιά

Αυτού του τύπου τα φιλιά συνήθως είναι σκηνοθετημένα και προβαρισμένα πολλές φορές. Τα δικά μας είναι αμήχανα, ξαφνικά μπορεί και λίγο αγχωμένα, παθιασμένα ή αστεία. 

Αν θες να το κάνεις κινηματογραφικά, φτιάξε λίγο τη φάση και προσπάθησε να το έχεις σκεφτεί λίγο πώς θα το σκηνοθετήσεις (αν και δε θα έπρεπε).

Γενικώς είναι σημαντικό να είσαι ο εαυτός σου και να συμπεριφέρεσαι φυσικά. Συνήθως σε τέτοιες φάσεις δε χρειάζεσαι εγχειρίδιο. Όλα γίνονται από μόνα τους χωρίς άγχος και προσπάθεια. 

Ειδικά αν είναι το πρώτο φιλί με τον άνθρωπο που καίγεσαι να φιλήσεις, θα είναι κάτι που θα θυμάσαι για χρόνια, που μπορεί να το λες στα παιδιά και στα εγγόνια σου, στους φίλους, στην οικογένειά σου, στο πανελλήνιο. Κάν’ το να είναι ένα φιλί που αξίζει να γίνει γι’ αυτό ένας πίνακας- ξέρεις, ο γνωστός.
epirusblog.gr
5 of 5
10 λάθη για να μην κάνεις την ώρα που φιλιέστε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5450967391044273951
item