Τι είναι το «brain fog» και πώς να το αντιμετωπίσουμε;

Ένα νέο σύμπτωμα του lockdown έρχεται να προστεθεί στη λίστα με όλα όσα βιώνουμε ψυχολογικά τον τελευταίο καιρό.  Ο λόγος για το «brain fog», το οποίο είναι μια συνεχόμενη ομίχλη στο μυαλό που προκαλείται τόσο από το στρες των ημερών όσο και από την κούραση που βιώνεις καθημερινά. 

Το να εντοπίσεις το brain fog που βιώνει ο νους σου είναι σχετικά απλό. Το πιο πιθανό είναι ότι δε μπορείς να επεξεργαστείς γρήγορα πληροφορίες, αισθάνεσαι ότι δε μπορείς να συγκεντρωθείς και το μυαλό σου λειτουργεί σε slow motion. Όταν το βιώνεις για πρώτη φορά είναι αρκετά τρομακτικό και αγχωτικό, κυρίως γιατί μία τέτοια κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

Υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν σε πρώτη φάση να αποφύγεις το brain fog

Το να καταναλώνεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι ένα πρώτο βήμα καθώς  έχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών και μπορούν να αποδειχθούν πιο αποτελεσματικά για το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι να κάνεις συχνά διαλείμματα από τη δουλειά. Όταν αισθάνεσαι ότι το μυαλό σου δεν μπορεί να υπομείνει άλλη πίεση, σήκω από το γραφείο. Πιες αρκετό νερό ή κάνε λίγο stretching.

Σε καμία περίπτωση μην πιέζεις το μυαλό σου να αποδώσει, αν βλέπεις ότι δυσκολεύεται.

Αυτό είναι το βασικότερο σημάδι ότι χρειάζεσαι άμεσα ξεκούραση. Κι σε αυτό το σημείο έρχεται και ο απαραίτητος ύπνος.

Η διάρκεια και η ποιότητα του ύπνου σου καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αποδοτικότητά σου την επόμενη μέρα. Φρόντισε, λοιπόν, να τα προσέχεις αναλόγως.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι είναι το «brain fog» και πώς να το αντιμετωπίσουμε;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4656186699022400800
item