Βέλγιο: Το «Κομβόι της Ελευθερίας» έχει φτάσει στις Βρυξέλλες, παρά την απαγόρευση από τις Αρχές

Κυκλοφοριακή συμφόρηση αναμένεται σήμερα στις Βρυξέλλες καθώς παρά την απαγόρευση κάποια οχήματα από το «Κομβόι της Ελευθερίας», έχουν ήδη φτάσει στο Βέλγιο.

Οι βελγικές αρχές υπενθύμισαν στους συμμετέχοντες, που οργανώνονται από τα κοινωνικά δίκτυα, ότι απαγορεύεται η πρόσβαση της διαδήλωσης στη βελγική πρωτεύουσα. Μερικοί διαδηλωτές που πήραν μέρος στο «κομβόι ελευθερίας» της Γαλλίας, έφυγαν χθες, Κυριακή, από το Παρίσι με κατεύθυνση τις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, χθες το βράδυ εκατοντάδες διαδηλωτές ήταν συγκεντρωμένοι στη Λίλλη της Γαλλίας, στα σύνορα με το Βέλγιο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις αναπτύσσονταν στις Βρυξέλλες και στα γαλλοβελγικά σύνορα.

Ομάδες διαδηλωτών υποδέχθηκαν στο Βέλγιο το «Κομβόι της Ελευθερίας»

Σήμερα το πρωί, η αστυνομία ανέφερε «μικρές ομάδες» διαδηλωτών στους αυτοκινητόδρομους προς τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «RTBF», από 50 έως 100 οχήματα είχαν ήδη περάσει τα σύνορα από τις 22:00 χθες το βράδυ, ενώ σήμερα αναμένονται εκατοντάδες οχήματα να διασκορπιστούν στην πρωτεύουσα.

Επιπλέον, η αστυνομία, η οποία συμβουλεύει από χθες, Κυριακή, τους πολίτες να μη χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους με κατεύθυνση τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι ένα βασικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στις Βρυξέλλες έχει κλείσει, ενώ γίνονται έλεγχοι στον εξωτερικό δακτύλιο των Βρυξελλών.


epirusblog.gr
5 of 5
Βέλγιο: Το «Κομβόι της Ελευθερίας» έχει φτάσει στις Βρυξέλλες, παρά την απαγόρευση από τις Αρχές
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5918651163010348343
item