Έλενα Χριστοπούλου για τη δικαστική διαμάχη με τον Πάνο Καλλίτση: «Είναι βαθιά χυδαίο και λυπηρό αυτό που περνάω»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό OK!  παραχώρησε η Έλενα Χριστοπούλου, η οποία πέντε χρόνια μετά το διαζύγιό της από τον Πάνο Καλλίτση, μιλάει για τη δικαστική τους διαμάχη.

Κάνατε λοιπόν έναν κύκλο μαζί με τον πρώην σύζυγό σου που έληξε άδοξα.

Δεν έληξε άδοξα. Έληξε γιατί έπρεπε να λήξει.

Λέω «άδοξα» γιατί δεν έχετε καλές σχέσεις σήμερα.

Δεν μπορούμε να έχουμε καλές σχέσεις όταν αυτός ο άνθρωπος λέει ότι η Έλενα δεν έκανε τίποτα και απλά καθόταν. Όταν με κατηγορεί ότι λέω ψέματα για πράγματα που γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι είναι η αλήθεια, όταν με συκοφαντεί και με διαβάλλει συνεχώς. 

Την ίδια στιγμή που εγώ τον έχω συγχωρήσει μέσα μου σε ανθρώπινο επίπεδο για όλα αυτά που μου έχει κάνει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα διεκδικώ αυτά που δικαιούμαι.

Δεν είναι κρίμα να μην μπορούν να συμβιβαστούν δυο άνθρωποι που έχουν ανοίξει και οι δύο νέο κεφάλαιο στην προσωπική ζωή τους;

Ζήλεψα πολύ τις προάλλες ένα ρεπορτάζ που έδειχνε ότι δυο άνθρωποι μπορεί να χωρίσουν μέσω Ίντερνετ με μια υπογραφή και τους έρχεται ένα χαρτί. Έτσι ωραία και απλά θα πρέπει να λύνονται όλα μεταξύ δύο πολιτισμένων ανθρώπων. 

Εγώ δυστυχώς για να πάρω το διαζύγιό μου, το οποίο βγήκε υπέρ μου, περίμενα τέσσερα χρόνια. Η δεύτερη αγωγή που έκανα βγήκε πάλι υπέρ μου στον πρώτο βαθμό, άσχετα αν η άλλη πλευρά έχει κάνει έφεση. Ακόμη και σήμερα δεν έχω πάρει τίποτα από τα δικά μου πράγματα.

Αφού εσύ έφυγες δεν είχες προνοήσει να τα πάρεις;

Όχι, δεν είχα προνοήσει γιατί έκρινα εξ ιδίων και λέω ειλικρινά ότι ποτέ δεν σκέφτηκα ότι ο άνθρωπος με τον οποίο μοιράστηκα τη ζωή μου μέχρι τότε θα κρατούσε τα πράγματά μου ενέχυρο για μια ζωή. Εγώ δεν έχω κρατήσει ποτέ ούτε τον αναπτήρα κάποιου.

Υπάρχουν και μετρητά που διεκδικείς;

Βεβαίως υπάρχουν και έχουν αναγνωριστεί και με δικαστική απόφαση. Ας κρατήσουμε ότι μετά τον χωρισμό μου, στα 41 μου χρόνια, χρειάστηκε να κάνω μια καινούρια αρχή, παρόλο που φοβήθηκα και αισθάνθηκα μετέωρη. Αλλά είπα ότι θα τα καταφέρω παρόλο που πόνεσα πολύ. 

Με πληγές που ήταν ανοιχτές. Με όλο τον πόλεμο που δέχομαι. Αρκεί να βάλεις στο Google το όνομά μου, βγαίνει ο πρώην σύζυγός μου, ο δικηγόρος του και το διαζύγιο.

Δεν απορρίφθηκε όμως πριν από λίγες μέρες η αγωγή σου;

Όχι, καμία αγωγή μου δεν έχει απορριφθεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ανακριβή δήλωση. Όλο το ρεπορτάζ που έγινε είναι ανακριβές, δεν έχω κάνει καμία αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση – εξάλλου ως προς αυτό έχει ήδη απαντήσει η πληρεξούσια δικηγόρος μου. Ξέρεις ότι η πρώτη μήνυση του πρώην συζύγου μου ήταν στη μαμά μου;

Γιατί;

Ως ψευδομάρτυρα. Γιατί στήριξε την κόρη της. Έχω μια γυναίκα 67 χρόνων να την τρέχει στα δικαστήρια ένας άνθρωπος που αγάπησε και έβαλε στο σπίτι της, που ήταν ο σύζυγος της κόρης της. Εγώ στην αδελφή του και τη μητέρα του δεν έχω κάνει μήνυση. Δεν θα τολμούσα ηθικά.

Πώς αντέδρασε τότε εκείνη;

Με στωικότητα, όπως αντιδρά πάντα. Με ψυχραιμία και ωριμότητα. Μου είπε «παιδί μου, το περίμενα, πάμε να το ζήσουμε κι αυτό». Εγώ δεν έχω πειράξει την οικογένειά του.

Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί γιατί επιλέγεις να μιλήσεις τώρα και όχι νωρίτερα.

Γιατί κουράστηκα να ακούω τόσες ανακρίβειες για τη δική μου ζωή. Επειδή έχω περάσει για πέντε χρόνια έναν ψυχολογικό βιασμό καθημερινό, θα πω πια κι εγώ ότι δεν αντέχω.

Αν πήγαινες τον χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι;

Τα πάντα. Κάποτε έλεγα πως «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Δεν το πιστεύω πια. Πρέπει κάθε άνθρωπος να προσέχει πολύ τις επιλογές του και πού δίνει την αγάπη του.

Νιώθεις ότι τιμωρείσαι για αυτό;

Νιώθω ότι επειδή έχω αγαπήσει χωρίς να καταγράφω τα πάντα, πρέπει τώρα να αποδείξω ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Είναι βαθιά χυδαίο και λυπηρό αυτό που περνάω.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή;

Η στιγμή που με κοίταξε η μητέρα μου και μου είπε «αγάπη μου, μου έκανε μήνυση ο άντρας σου». Ντράπηκα πάρα πολύ.

epirusblog.gr
5 of 5
Έλενα Χριστοπούλου για τη δικαστική διαμάχη με τον Πάνο Καλλίτση: «Είναι βαθιά χυδαίο και λυπηρό αυτό που περνάω»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 658388823251493503
item