Κι όμως η οικονομική μας κατάσταση επηρεάζει τον χαρακτήρα μας σύμφωνα με νέα έρευνα

Έκπληξη προκάλεσαν τα ευρήματα μιας έρευνας που διεξήχθη από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης που εξέτασε τον χαρακτήρα εκείνων με μεγαλύτερη οικονομική ευμάρεια.  

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν δεδομένα σχετικά με τη σχέση χρημάτων και συναισθημάτων από περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια άτομα σε 162 χώρες και διαπίστωσαν ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν πιο θετικά «συναισθήματα αυτοσεβασμού». 

Πιο συγκεκριμένα, αισθάνονται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, έχουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πιο τονισμένη υπερηφάνεια. 

Τα άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα, από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι νιώθουν πιο συχνά αρνητικά συναισθήματα απέναντι στον εαυτό τους, όπως ανασφάλεια ή αίσθημα ντροπής, πράγμα που προκαλεί πιο έντονο άγχος και θλίψη, αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Emotion.

Όσον αφορά τα συναισθήματα που έχουν οι άνθρωποι με μεγαλύτερη οικονομική ευμάρεια απέναντι στους άλλους - όπως η αγάπη, η ευγνωμοσύνη και η συμπόνια - τα ευρήματα δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρα. Ένα πρώτο συμπέρασμα έδειξε ότι τα άτομα με οικονομική άνεση δεν έχουν πιο ανεβασμένο επίπεδο συμπόνιας από εκείνους που έχουν λιγότερα χρήματα. 

«Η κατοχή περισσότερων χρημάτων δεν κάνει απαραίτητα ένα άτομο πιο συμπονετικό και ευγνώμων και ο μεγαλύτερος πλούτος μπορεί να μη συμβάλει και τόσο στη δημιουργία μιας πιο φιλικής και ενσυναισθητικής κοινωνίας», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας Eddie Tong, από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης. 

epirusblog.gr
5 of 5
Κι όμως η οικονομική μας κατάσταση επηρεάζει τον χαρακτήρα μας σύμφωνα με νέα έρευνα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 796110373151139498
item