Γιάννενα: Μ́ια βομβαρδισμένη πόλη! Με δρόμους και πεζοδρόμια γεμάτα λακκούβες – παγίδες

Σημαντικές παρεμβάσεις «βαφτίζει» η Δημοτική Αρχή Ελισάφ μεμονωμένες εργασίες σε κάποιους δρόμους των Ιωαννίνων, εκδίδοντας μάλιστα «πανηγυρικές» ανακοινώσεις, όταν σ’ όλη σχεδόν την πόλη και τις Δημοτικές Ενότητες, η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική!

Αφορμή γι’ αυτή την επισήμανση χθεσινό Δελτίο Τύπου για οδικά έργα, 400.000 ευρώ στην περιοχή Καλλιθέας (στις οδούς Βωζάνη, Λαμπράκη, Φορέστη καθώς και επί της Μακρυγιάννη και των καθέτων αυτής) συνοδευόμενο μάλιστα και με φωτογραφία του Δημάρχου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου και του αναδόχου του έργου κατά την υπογραφή της σύμβασης!

Δεν… συγκινούνται
Πάντως, οι καθημερινές σχεδόν διαμαρτυρίες των Γιαννιωτών για την απαράδεκτη κατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων, δεν φαίνεται να… συγκινούν τους ιθύνοντες του Δήμου, οι οποίοι παρουσιάζουν σαν μεγάλα επιτεύγματα, αποσπασματικές παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης! Εννοείται ότι έστω κι αυτές οι κάτοικοι των περιοχών τις αναζητούν, όμως κατά γενική ομολογία, ακόμη και κεντρικοί δρόμοι θυμίζουν σήμερα… βομβαρδισμένο τοπίο! 

Μια βόλτα εάν κάνει κανείς με το αυτοκίνητο, περνώντας από Αμπελόκηπους, Μελετίου Γεωγράφου, Χαριλάου Τρικούπη, περιμετρικά της λίμνης και από πολλά άλλα σημεία, σε… πρώτο πλάνο θα δει τα σαμαράκια και τις… κακομπαλωμένες λακκούβες! Αλλά και πολλά πεζοδρόμια έχουν τα κακά τους χάλια, με σπασμένες πλάκες που κάνουν την προσπέλαση των πεζών επικίνδυνη και των μαμάδων με τα καρότσια αδύνατη!

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι σήμερα η πόλη των Ιωαννίνων υστερεί σε μεγάλο βαθμό σε οδικές υποδομές και καθαριότητα, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες για διάφορα έργα. Δικαιολογημένα λοιπόν πολλοί συμπολίτες μιλούν για μια Δημοτική Αρχή που πλειοδοτεί στα λόγια, παρά κάνει έργα!

Επαναπαύονται!
Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από τις στήλες του «Π.Λ.» μεταφέρονται παράπονα πολιτών, τα οποία είτε αφορούν δρόμους, είτε στην καθαριότητα, είτε σε απλές παρεμβάσεις, που θ’ άλλαζαν την εικόνα της πόλης. Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα ελάχιστα πράγματα γίνονται σ’ αυτούς τους σημαντικούς τομείς, εάν θέλουμε να μιλάμε για μια πόλη «μαγνήτη» τουριστών! 

Ίσως επειδή οι επισκέπτες εξακολουθούν να προτιμούν τα Γιάννενα, κυρίως για τα μνημεία, τη Λίμνη, το Σπήλαιο κ.α., η Δημοτ. Αρχή επαναπαύεται σ’ αυτό! Ενώ μ’ έναν καλύτερο προγραμματισμό, συνεργασία, αλλά κυρίως βούληση θα μπορούσαμε σήμερα να μιλάμε για μια πόλη - πρότυπο!

Η τελευταία παρέμβαση
Η τελευταία «σημαντική παρέμβαση» που ανακοίνωσε χθες η Δημοτική Αρχή, όπως προαναφέρθηκε, αφορά εργασίες στην περιοχή Καλλιθέας που περιλαμβάνουν:

- εκσκαφές και επιχώσεις για την κατάληψη όλου του πλάτους των οδών
-αποξήλωση κατεστραμμένου ασφαλτοτάπητα.
- ανύψωση ή υποβιβασμό υπαρχόντων φρεατίων στις νέες υψομετρικές θέσεις που θα προκύψουν
- στρώσεις ασφαλτοταπήτων.
-κατασκευή κρασπέδων και ρείθρων οδών.
- πλακοστρώσεις

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Έργων Γ. Αρλέτος σκοπός της παρέμβασης είναι η αναβάθμιση των υποδομών, η αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων στην συγκεκριμένη περιοχή, η βελτίωση της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Από την πλευρά, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον ανάδοχο να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες ώστε το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Κάθε παρέμβαση που ανακοινώνει ο Δήμος είναι καλοδεχούμενη. Όμως θα πρέπει να αξιολογήσει και να ιεραρχήσει σωστά τα έργα που χρειάζονται τα Γιάννενα, προχωρώντας σε μια ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών (και όχι σε… μπαλώματα) αρχικά σε βασικούς δρόμους και αρτηρίες και στη συνέχεια σε γειτονιές, αλλά και στις Κοινότητες του Δήμου. 

Φυσικά δεν θα πρέπει να σταματήσει εκεί, αλλά να προγραμματίσει παρεμβάσεις, που θα αφορούν γενικότερα την αισθητική αναβάθμιση της πόλης.

Είναι καιρός λοιπόν από τα λόγια να περάσει στα έργα!..

Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μ́ια βομβαρδισμένη πόλη! Με δρόμους και πεζοδρόμια γεμάτα λακκούβες – παγίδες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7378704614770442088
item