Γιάννενα: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο «Κέντρο για το Παιδί» από τον Δήμο Ιωαννιτών

“Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο παλιό Άσυλο Ανιάτων όπου θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Κέντρο για το Παιδί.

Όλα τα κτίρια έχουν κατεδαφιστεί και ήδη γίνονται οι απαραίτητες εργασίες για τη θεμελίωση των νέων.

Με το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίζεται πλήρως ένας χώρος ζωτικής σημασίας στην καρδιά του αστικού ιστού και παράλληλα δημιουργούνται νέες και σημαντικές κοινωνικές υποδομές.

Τον χώρο επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τους αντιδημάρχους Γιώργο Αρλέτο και Χριστίνα Κωτσαντή, τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου, τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστη  Μπρίκο και τους επιβλέποντες.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή.

«Πιστεύουμε ότι μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, σε έναν χρόνο περίπου το έργο θα έχει παραδοθεί στους δημότες. Έτσι ένας χώρος που επί δεκαετίες ρήμαζε θα πάρει και πάλι ζωή. 

Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν δύο ΚΔΑΠ και θα διαμορφωθεί πλήρως ο περιβάλλων χώρος. Έτσι θα έχουμε ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου και αναβάθμιση της περιοχής» σημείωσε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος. 

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» με προϋπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ. 

Στο πλαίσιο της εργολαβίας που εξελίσσεται, θα κατασκευαστεί κτίριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επιφάνειας 635 τετραγωνικών το οποίο θα έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους χώρους -αίθουσες-γραφεία για την εύρυθμη λειτουργία του. Το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο επιφάνειας 175.30 τμ. το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.

Θα κατασκευαστεί επίσης κτίριο ΚΔΑΠ επιφάνειας 490 τετραγωνικών το οποίο θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους ώστε να εξυπηρετεί παιδιά τυπικής ανάπτυξης.

Ο υπαίθριος χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και εξοπλισμένος με γνώμονα την απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Στεγασμένους υπαίθριους χώρους, υπαίθριο χώρο παιχνιδιού με εξοπλισμό και όργανα (παιχνίδια) κατάλληλα για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και από άτομα με αναπηρία, διαδρομές ποδηλάτου, χώρους πρασίνου και θέσεις στάθμευσης.”

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο «Κέντρο για το Παιδί» από τον Δήμο Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4799948369411375439
item