Ραγίζει καρδιές η Κατερίνα Λέχου - "Ταλαιπωρήθηκα, φοβήθηκα μη γίνω τέρας"

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» το πρωί της Τρίτης 8/2, έδωσε συνέντευξη η Κατερίνα Λέχου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την ασθένεια που άλλαξε τη ζωή της, την έλλειψη αυτοπεποίθησης που οδήγησε σε κακές σχέσεις και την καταλυτική γνωριμία με το σύζυγό της.

Να σημειωθεί πως φέτος την είδαμε στην τηλεόραση, μέσα από τη συχνότητα του Αντ1, στη σειρά " 42 βαθμοι", παραγωγής 8 επεισοδίων του Cosmote TV.

Οι αποκαλύψεις της Κατερίνας Λέχου

«Όταν δεν ξέρεις αν αξίζεις εσύ ο ίδιος, πως θα καταλάβεις αν αξίζει ο απέναντι; Ευτυχώς μπόρεσα και είδα τον Μάνο και ευτυχώς με αποδέχτηκε. Δεν είχα ποτέ αυτοπεποίθηση, αλλά θα το παλεύω μέχρι τελικής πνοής. 

Στις σχέσεις, θεωρούσα ότι δεν αξίζω μια καλή σχέση, επέλεγα κακές σχέσεις και έβαζα πάντα τον εαυτό μου από κάτω & στη δουλειά δεν τόλμησα όσα θα ήθελα.

Όταν έβλεπα να με καταπατούν σε μια σχέση, έμπαινα στην επόμενη με φόβο. Όταν εμφανίστηκε ο Μάνος στη ζωή μου, με πέτυχε σε φάση διαύγειας για να μπορέσω να τον δω, γιατί όταν έχεις θέματα αυτοπεποίθησης δεν βλέπεις καθαρά. 

Τα 15 χρόνια με τον Μάνο κύλησαν με δυσκολίες, αναταράξεις, αγώνα και πολλές αγάπες. Αλλά ποτέ με χωρισμούς.

Στις μεγάλες μας εντάσεις, του έλεγα “δεν θα φύγεις από το σπίτι, θα καθίσεις εδώ αν μιλήσουμε, πρέπει να τα βρούμε”. Η μητέρα μου, μου είπε το μνημειώδες πως “ο Μάνος φτιάχνει εστιατόρια για να έχει κάπου να τρώει”.

«Η μεγαλύτερη δυσκολία που κλήθηκα να αντιμετωπίσω ήταν η ίδια η ιστορία της ζωής μου, που κράτησε πολλά χρόνια, με το πρόβλημα της σκολίωσης. Από τα έντεκά μου είχα υποβληθεί σε δυο επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη, έχω μείνει με γύψο και κηδεμόνες για πολύ καιρό.

Ως ασθενής ταλαιπωρήθηκα πολύ, αλλά παράλληλα η ασθένεια μου άνοιξε ορίζοντες με το διάβασμα και τη λογοτεχνία. Ήταν πολύ δύσκολο να έχω σωματικές δραστηριότητες, πήγαινα στο σχολείο, σαφώς τα παιδιά με έδειχναν περίεργα, αλλά εγώ κέρδισα και δυο πολύ καλές φίλες.

Η ασθένεια είναι δίκοπο μαχαίρι, σε δυναμώνει μεν, αλλά μπορεί να σε κάνει πολύ εγωκεντρικό και σκληρό ή μπορεί να σε κάνει πολύ μαλακό. Εγώ φοβήθηκα μη γίνω ένα τέρας και από αυτό το φόβο έγινα γατάκι στη συμπεριφορά μου».

«Αν έβλεπα τον Γιώργο Κιμούλη στον δρόμο θα...»

Η ηθοποιός, όταν ξέσπασαν οι καταγγελίες για την κακοποίηση στο χώρο του θεάτρου, προχώρησε και εκείνη στη δική της αποκάλυψη, καθώς δημοσιοποίησε το γεγονός της λεκτικής κακοποίησης της από τον Γιώργο Κιμούλη, άνθρωπο με τον οποίο διατηρούσε και δεσμό.

«Δεν με βοήθησε η αποκάλυψη για να το ξεπεράσω. Με βοήθησε η δουλειά που έχω κάνει πολλά χρόνια πριν. Δεν είχα κανένα λόγο να το ξεφορτωθώ τώρα, για να το ξεπεράσω, για άλλο λόγο το είπα. Το είπα για να βοηθήσω αυτόν τον μηχανισμό. 

Δεν είχα κάποια ανακούφιση. Το πιο δύσκολο είναι να το ομολογήσεις στον εαυτό σου. Ο πιο δύσκολος κριτής μας είναι ο καθρέφτης μας. Έγινε για έναν συγκεκριμένο σκοπό, για αυτό και το σκέφτηκα αρκετά.

Φυσικά και το είχα πει στους δικούς μας ανθρώπους. Όταν συμβαίνει κάτι και δη μέσα στην ώρα της δουλειάς – που είμαστε τρομερά ευάλωτοι – είναι πολύ δύσκολο να αποκωδικοποιήσεις συμπεριφορές. Όλη αυτή η ιστορία είχε ζητούμενο να μάθουν οι νέοι άνθρωποι ότι τα πράγματα δεν γίνονται έτσι.

Αν έβλεπα τον Γιώργο Κιμούλη στον δρόμο θα τον χαιρετούσα. Τι άλλο; Πάντα τον χαιρετάω και του μιλάω κανονικά. Δεν έχω κάτι. Όχι δεν επικοινώνησε μαζί μου. Σε αυτό το θέμα της λεκτικής και ψυχολογικής βίας, ξεκινάει και από εμάς σε έναν μεγάλο βαθμό. 

Ο άλλος βλέποντάς μας, βλέπει τις ρωγμές μας, τις αδυναμίες μας και εκεί εισρέει μέσα και κάνει αυτά που κάνει. Δεν τους δικαιολογώ», εξομολογήθηκε η Κατερίνα Λέχου.

epirusblog.gr
5 of 5
Ραγίζει καρδιές η Κατερίνα Λέχου - "Ταλαιπωρήθηκα, φοβήθηκα μη γίνω τέρας"
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 3634472764438047791
item