Δένδιας και Παπαδόπουλος συζήτησαν για την επανεκκίνηση πτήσεων τσάρτερ με τη Ρωσία

Η επανεκκίνηση των πτήσεων τσάρτερ και η απρόσκοπτη, χωρίς περιορισμούς, αεροπορική σύνδεση με τη Ρωσία ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου για τη χώρα μας, ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, προκειμένου να συζητήσει θέματα αρμοδιότητας Μεταφορών με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου, πρότεινε να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών και το ζήτημα των πτήσεων τσάρτερ, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο της 13ης Συνόδου της μικτής διϋπουργικής επιτροπής για την Οικονομική, Βιομηχανική, Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία που διεξήχθη τον Νοέμβριο στη Μόσχα, είχε τεθεί μεταξύ άλλων και το ζήτημα των αεροπορικών μεταφορών.

94571D809D48

Οι αντιπροσωπείες είχαν χαιρετήσει τότε την αύξηση των σημείων προορισμού εκατέρωθεν για εκτέλεση τακτικών δρομολογίων και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η αεροπορική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών θα αποκατασταθεί και το 2022 θα επανέλθει στα επίπεδα του 2019, καθώς έχει μεσολαβήσει η κρίση στον τομέα των αερομεταφορών λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Σημαντική, άλλωστε, είναι και η μείωση της προσέλευσης τουριστών από τη Ρωσία ως αποτέλεσμα του περιορισμού του αριθμού των έκτακτων δρομολογίων (πτήσεις τσάρτερ). 

Ενδεικτικά, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, κατά το προηγούμενο έτος, υπήρξαν τεράστιες μειώσεις αφίξεων από τη Ρωσία, που έφτασαν σε ιστορικά χαμηλά, για παράδειγμα στο Ηράκλειο της Κρήτης -85% και στη Ρόδο -82%.

Τέλος, ο υφυπουργός Μεταφορών ενημέρωσε τον κ. Δένδια για την εξέλιξη του προγράμματος απολιγνιτοποίησης στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, προκειμένου να διερευνηθεί και η δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων σε αυτό το πεδίο.

epirusblog.gr
5 of 5
Δένδιας και Παπαδόπουλος συζήτησαν για την επανεκκίνηση πτήσεων τσάρτερ με τη Ρωσία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5552248884509502194
item