Γιάννενα: Εντατικοποιούνται με μεικτά κλιμάκια οι έλεγχοι στη λίμνη Παμβώτιδα

Στην αποτροπή της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης στερεών και ζωικών αποβλήτων πλησίον της λίμνης Παμβώτιδας, θα επικεντρωθούν οι έλεγχοι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, όπως τονίστηκε κατά την χθεσινή συνάντηση εργασίας φορέων και εκπροσώπων περιβαλλοντικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Βασ. Βλέτσα. 

Απ’ ότι φαίνεται η λίμνη μας για πολλούς ασυνείδητους αποτελεί την εύκολη λύση να ξεφορτωθούν απόβλητα, αδιαφορώντας για την τεράστια και συνεχιζόμενη οικολογική καταστροφή που προκαλούν στο στολίδι της πόλης.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την καλύτερη επιτήρηση του οικοσυστήματος αποφασίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας του μεικτού κλιμακίου αποτελούμενο από την ΕΛ.ΑΣ., την Δημοτική Αστυνομία, τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης και την Κυνηγετική Ομοσπονδία. 

Παράλληλα, έγινε απολογισμός της κατάστασης, παρουσιάστηκαν ενδεικτικοί δείκτες μετρήσεων της ποιότητας των υδάτων και συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το λιμναίο σύστημα. Επίσης συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών για ζητήματα που απαιτούν κοινή δράση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Νήσου Άρης Λιούμπος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου, της Δημοτικής Αστυνομίας, η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου, ο σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εντατικοποιούνται με μεικτά κλιμάκια οι έλεγχοι στη λίμνη Παμβώτιδα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2230680614609246415
item