Γιάννενα: Έκτη συνάντηση των φορέων για την προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας

Η 6η συνάντηση εργασίας φορέων και εκπροσώπων περιβαλλοντικών οργανώσεων για ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία της λίμνης πραγματοποιήθηκε χθες μετά από πρόσκληση του αντιδημάρχου Βασίλη Βλέτσα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Νήσου Άρης Λιούμπος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου, της Δημοτικής Αστυνομίας, η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου, ο σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Στην συνάντηση έγινε απολογισμός της κατάστασης,  παρουσιάστηκαν ενδεικτικοί δείκτες μετρήσεων της ποιότητας των υδάτων και συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το λιμναίο σύστημα. Επίσης συζητήθηκε ο καλύτερος  συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών για  ζητήματα που απαιτούν κοινή δράση.

Στη συνάντηση και για την καλύτερη επιτήρηση του οικοσυστήματος αποφασίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας του μεικτού κλιμακίου αποτελούμενο από την ΕΛΑΣ, την Δημοτική Αστυνομία, τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης και την Κυνηγετική Ομοσπονδία.

Οι έλεγχοι για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο θα επικεντρωθούν στην  αποτροπή της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης στερεών και ζωικών αποβλήτων πλησίον της λίμνης.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έκτη συνάντηση των φορέων για την προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1476673941904988166
item