Γιάννενα: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Ιωάννινα για την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης, συνελήφθησαν χθες (01-02-2022), σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, σε περιοχές των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνολικά (9) άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία επιπλέον σε βάρος ακόμη (2), που κατηγορούνται –κατά περίπτωση- για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών και παράνομη είσοδο.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες νωρίς το πρωί στην Πεδινή Ιωαννίνων, αλλοδαπός που μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (5) παράτυπους μετανάστες με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής -100- ευρώ περίπου ο καθένας.

Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το βράδυ επί της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων αλλοδαπός, που μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο παράτυπους μετανάστες, με τελικό προορισμό την Κόρινθο έναντι άγνωστης αμοιβής.

Τα παραπάνω οχήματα, που διαπιστώθηκε ότι ανήκαν σε αλλοδαπές συνεργούς των συλληφθέντων οδηγών, κατασχέθηκαν.

Σε αμφότερες τις υποθέσεις, προέκυψε ότι οι παράτυποι μετανάστες είχαν εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, από όπου στη συνέχεια τους παρέλαβαν οι οδηγοί με σκοπό να τους προωθήσουν στον προορισμό τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πηγή: pbnews.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Ιωάννινα για την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5572692427026538695
item