Γιάννενα: Πρωτοπορεί στην αιμοδοσία η πόλη των Ιωαννίνων

Στη δεύτερη θέση σε όλη τη χώρα, στον αριθμό των φιαλών αίματος που συγκεντρώθηκαν το 2021, μέσω των εθελοντικών αιμοδοσιών από τα περιφερειακά τμήματα του Ερυθρού Σταυρού

Στη δεύτερη θέση σε όλη τη χώρα, στον αριθμό των φιαλών αίματος που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2021, μέσω των εθελοντικών αιμοδοσιών, που πραγματοποίησαν τα περιφερειακά τμήματα του Ερυθρού Σταυρού, βρίσκεται η πόλη των Ιωαννίνων, όπως αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός για το προηγούμενο έτος.

Καθόλη τη διάρκεια του έτους συγκεντρώθηκαν 272 μονάδες αίματος στις εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή με την Αθήνα να προηγείται με 652, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κιλκίς με 201 μονάδες αίματος.

Το στοιχείο αυτό ενισχύει την πεποίθηση του περιφερειακού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Κων. Ντακαλέτσης, ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διοργάνωση ενός διημέρου αιμοδοσίας κάθε μήνα έχουν έμπρακτο αποτέλεσμα.

Έτσι ένα ακόμη διήμερο αιμοδοσίας πραγματοποιείται αύριο Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα των Paguristas και άλλων φορέων και συλλόγων αιμοδοσίας, με την υποστήριξη του δήμου Ιωαννιτών και των δύο νοσοκομείων της πόλης.

«Τιμώντας τους αγώνες των προγόνων μας, παράλληλα στηρίζουμε και τους αγώνες των σημερινών αγωνιστών, στις μάχες που καθημερινά δίνονται στα Νοσοκομεία μας, προσφέροντας αίμα», ανέφερε ο κ. Ντακαλέτσης.

Από την εθελοντική ομάδα των Paguristas, ο Γιάννης Τσατσούλης και από το Δίκτυο Νέων Ηπείρου, η Αναστασία Δελαπόρτα απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες είτε είναι εθελοντές αιμοδότες είτε θέλουν να αιμοδοτήσουν για πρώτη φορά, να μη διστάσουν και να αφιερώσουν ελάχιστο χρόνο από την ημέρα τους, για να προσφέρουν ζωή στο συνάνθρωπο.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πρωτοπορεί στην αιμοδοσία η πόλη των Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8162118391086905883
item