Συνεχίζεται η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας: Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει σήμερα η κοπέλα που τον κατήγγειλε για βιασμό

Με την κατάθεση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε τον προπονητή της για βιασμό από τα 11 της χρόνια αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη του 39χρονου.

Η κατάθεση της 22χρονης σήμερα αθλήτριας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα δοθεί κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα της ίδιας της καταγγέλλουσας, προκειμένου να προστατευθεί η ιδιωτική της ζωή. 

Η δικηγόρος της Κλειώ Παπαπαντολέων είχε επισημάνει στο δικαστήριο ότι πρόκειται για μία επώδυνη διαδικασία για τη νεαρή αθλήτρια, τονίζοντας παράλληλα ότι «πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητας της», με την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου προπονητή να συναινεί στο αίτημα.

Η δίκη ξεκίνησε πριν από ένα μήνα με την αθλήτρια να έχει στο πλευρό της εκτός από τους συγγενείς της και την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου. 

Η νεαρή αθλήτρια πήρε την απόφαση να μιλήσει στις αρχές τον Ιανουάριο του 2021, όταν είχε αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των καταγγελιών για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στον αθλητισμό. 

Δεν γνώριζε την Σοφία Μπεκατώρου, αλλά όταν την είδε να μιλά για το δικό της βιασμό, τότε βρήκε τη δύναμη να μοιραστεί όσα βίωσε. Την αναζήτησε μέσω Facebook και οι δύο αθλήτριες συναντήθηκαν. Στη συνέχεια η νεαρή αποφάσισε να απευθυνθεί στον εισαγγελέα.

«Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει»

«Δεν υπήρχε καμία συναίνεση από την πλευρά μου. Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και θα καταστρέψει την οικογένειά μου, αν μιλούσα και αποκάλυπτα τι μου έκανε», είχε πει στην κατάθεσή της.

Τι είχε υποστηρίξει ο 39χρονος

Ο 39χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι είχε… δεσμό με την 11χρονη και πως ήθελε να την παντρευτεί!

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας ήρθε αντιμέτωπος με το θύμα του, ενώ απευθυνόμενος στο δικαστήριο είπε: «Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας».


epirusblog.gr
5 of 5
Συνεχίζεται η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας: Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει σήμερα η κοπέλα που τον κατήγγειλε για βιασμό
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8634315530853675637
item