Πρέβεζα: Η Πρέβεζα τιμά τον Άγιο Χαράλαμπο....Με μέτρα προστασίας και παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου ο εορτασμός.

Τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο γιορτάζει η Πρέβεζα στις 10 Φεβρουαρίου και οι εορτασμοί ξεκινούν από αύριο Τετάρτη με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό που θα ψαλλεί στις 6.30 τα απόγευμα χοροστατούντος του Μητροπολίτου Φαναρίου κ.Αγαθάγγελου και θα μεταδοθεί απευθείας από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.
Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στις 7 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους θα ξεκινήσει η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ενώ στην Θεία Λειτουργία που θα ξεκινήσει στις 9 από τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο ( και θα μεταδοθεί απευθείας από τη Δημοτική Ραδιοφωνία) θα συλλειτουργήσουν οι Μητροπολίτες Φαναρίου Αγαθάγγελος και Πρεβέζης Χρυσόστομος.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη.

Στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ λόγω των υγειονομικών συνθηκών δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Μουσική εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους.

Επίσης οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Προστασίας του πολίτη Λευτέρης Οικονόμου ο οποίος θα βρίσκεται από την Τετάρτη στην πόλη μας.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση το 1854 ο Άγιος Χαράλαμπος (του οποίου η Τίμια Κάρα μεταφέρθηκε στην Πρέβεζα ) έσωσε την πόλη από την πανώλη και από τότε έχει ανακηρυχθεί ως Πολιούχος και προστάτης της και η μνήμη του γιορτάζεται πανηγυρικά στις 10 Φεβρουαρίου.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η Πρέβεζα τιμά τον Άγιο Χαράλαμπο....Με μέτρα προστασίας και παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου ο εορτασμός.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7224934798572178790
item