Μέτρα ενόψει της τουριστικής σεζόν: Αυξάνεται η αστυνόμευση σε αεροδρόμια, συνοριακούς σταθμούς και τουριστικούς προορισμούς

Συνάντηση εργασίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συζητήθηκαν θέματα ασφαλείας ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ήδη, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες, ότι από τον Μάρτιο θα μεταβούν στον Προμαχώνα, στο Αστυνομικό Τμήμα 34 αστυνομικοί προκειμένου να συνδράμουν στους αναγκαίους ελέγχους προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στις μετακινήσεις ξένων και ελλήνων επισκεπτών. 

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης οι δύο υπουργοί προέβησαν σε δηλώσεις:

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος: «Καλωσορίσαμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γνώριμο για τον φίλο Υπουργό Τουρισμού, τον Βασίλη Κικίλια.

Είχαμε μία εκτενή συνεργασία και συναπόφαση για μια σειρά μέτρα που απαιτούνται στον τομέα της ασφάλειας σε ότι αφορά τον τουρισμό.

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο τουρισμός και φέτος αναμένεται να είναι η αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης με πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η ασφάλεια.

Για τον σκοπό αυτό ενισχύουμε κατά 50%, τις πρόσθετες θέσεις Ελλήνων αστυνομικών που θα στελεχώσουν τα κρίσιμα αεροδρόμια, τους κρίσιμους συνοριακούς σταθμούς, καθώς και τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, που αποτελούν τα κέντρα της τουριστικής βιομηχανίας μας. 

Με αυτό τον τρόπο συνδράμουμε στο να υπάρχει ασφάλεια για τους πολίτες, για τους κατοίκους, για τους τουρίστες ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι είναι καλοδεχούμενοι στην όμορφη χώρα μας και ότι εδώ μπορούν να περάσουν τις διακοπές τους με απόλυτη ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, ενισχύουμε την συνεργασία μας με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους δήμους και τις περιφέρειες και την συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, ώστε οι αστυνομικοί να βρεθούν σε αυτές τις θέσεις. 

Εγκαίρως ξεκινούμε από τον Μάρτη και θα κλιμακώσουμε τις μεταθέσεις ανάλογα με τις τουριστικές ροές.

Ταυτόχρονα τίθενται σε εγρήγορση και κινητοποίηση και οι δυνάμεις της τουριστικής αστυνομίας για να συνδράμει και εκείνη από την πλευρά της στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και στην ασφάλεια πολιτών και τουριστών».

Δήλωση του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια: «Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και ο τουρισμός πάνε μαζί με την ασφάλεια.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και καλό μου φίλο Τάκη Θεοδωρικάκο, βρίσκομαι σήμερα εδώ για να ζητήσω τους ανθρώπους αυτούς, τη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δομές, αεροδρόμια, στην Αθήνα, στην Αττική, στα νησιά μας που είναι brand τουριστικοί προορισμοί.

Έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε μία επιτυχημένη τουριστική περίοδο, που θα έρθει να δώσει εισόδημα και στήριξη στη μέση ελληνική οικογένεια, ανάπτυξη στις μεγάλες, μεσαίες και μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και, φυσικά, στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ασχολούνται με τον Τουρισμό.

Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό για την εξαιρετική συνεργασία».

epirusblog.gr
5 of 5
Μέτρα ενόψει της τουριστικής σεζόν: Αυξάνεται η αστυνόμευση σε αεροδρόμια, συνοριακούς σταθμούς και τουριστικούς προορισμούς
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2870685870467257378
item