Ουκρανία: Αγωνιούν οι Ελληνες ομογενείς -«Καταρρέει η οικονομία, υπάρχει ανασφάλεια»

Αγωνία επικρατεί στους Έλληνες ομογενείς για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Όλος ο ουκρανικός λαός, όλοι εμείς που ζούμε στην Ουκρανία, είμαστε σε μια κατάσταση αγωνίας για το τι θα γίνει αυτές τις μέρες και στη συνέχεια. Γιατί το να μην επιτεθούν οι Ρώσοι, δεν σημαίνει ότι τελείωσε αυτή η ψυχοφθόρα κατάσταση. 

Μετά από μία εβδομάδα μπορεί να γυρίσουν τα πράγματα πάλι ανάποδα. Πρέπει να βρεθεί μία λύση σταθερή για πολύ καιρό για να ηρεμήσει αυτή τη χώρα, αν την αφήσει η Ρωσία. Ποιος θα έρθει να κάνει επενδύσεις εδώ, πόσοι Ουκρανοί θα βγάλουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. 

Καταρρέει η οικονομία του κράτους, υπάρχει ανασφάλεια», δήλωσε σήμερα ο Παντελής Μπούμπουρας, επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κριμαία, κάτοικος Οδησσού και πρόεδρος των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Σημείωσε ωστόσο μιλώντας στο Mega ότι «η ζωή είναι κανονική, προϊόντα υπάρχουν, ο κόσμος προσπαθεί να δουλεύει».

«Εγώ είμαι 25 χρόνια στην Ουκρανία. Όταν ο Πούτιν κατέλαβε την Κριμαία, όταν κάτι γίνει μία φορά, ο κόσμος πιστεύει ότι μπορεί να γίνει και δεύτερη, ό,τι και να λένε οι διπλωμάτες, ο κόσμος έχει αυτή την ανασφάλεια και θα την έχει», εξήγησε.

«Οι Έλληνες καθηγητές έφυγαν γιατί όπου και αν πάνε θα πάρουν το μισθό τους, καλά είναι να είναι στην Ελλάδα. Εμείς δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε. Εμείς ζούμε εδώ και δουλεύουμε», είπε κλείνοντας ο κ. Μπούμπουρας.


epirusblog.gr
5 of 5
Ουκρανία: Αγωνιούν οι Ελληνες ομογενείς -«Καταρρέει η οικονομία, υπάρχει ανασφάλεια»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 152374000559235806
item