Ήπειρος: Στο στόχαστρο της Τροχαίας η “πειραγμένοι” ταχογράφοι – 7 φορτηγά εντοπίστηκαν τον προηγούμενο μήνα

Συστηματικούς ελέγχους πραγματοποιεί το προσωπικό του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων με σκοπό τον εντοπισμό οχημάτων, που φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης και παραποίησης δεδομένων ταχογράφου. 

Στο πλαίσιο αυτό, μόνο κατά τον προηγούμενο μήνα, εντοπίστηκαν επτά (7) τέτοιες περιπτώσεις φορτηγών, όπου βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές στους οδηγούς και στις ιδιοκτήτριες εταιρείες.

Ειδικότερα, ύστερα από σχολαστικούς ελέγχους στα συγκεκριμένα οχήματα, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη ηλεκτρονικής συνδεσμολογίας, με την οποία ο οδηγός μπορούσε να επεμβαίνει στην ορθή καταγραφή των δεδομένων του ταχογράφου αναφορικά με την δραστηριότητά του, όπως οι ώρες οδήγησης και ανάπαυσης του οδηγού, η ταχύτητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα. 

Τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν έως ότου αποκατασταθεί η ορθή λειτουργία των ταχογράφων, ενώ ενημερώθηκαν το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το Εθνικό Μητρώο Μεταφορικών Επιχειρήσεων. 

Οι ειδικοί έλεγχοι στα φορτηγά συνεχίζονται σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Στο στόχαστρο της Τροχαίας η “πειραγμένοι” ταχογράφοι – 7 φορτηγά εντοπίστηκαν τον προηγούμενο μήνα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5801647785234761070
item