Μητσοτάκης: «Οι νέες φρεγάτες θα υποδεχθούν δίπλα τους 4 νέα μικρότερα πλοία επιφάνειας»

Με κεντρικό σημείο τη φράση «Η Άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε στη αρχική του ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων στα πλαίσια της ψήφισης των σημερινών εξοπλιστικών συμβάσεων (νέες φρεγάτες, νέες τορπίλες, 6 νέα Rafale).

Η ομιλία του πρωθυπουργού – Κεντρικά σημεία:

«Το μήνυμα που καλείται να εκπέμψει σήμερα το ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ένα μήνυμα ενότητα και εθνικής ευθύνης»

«Για πρώτη φορά το υπουργείο άμυνας επεξεργάστηκε τόσο γρήγορα προγράμματα αγοράς οπλικών συστημάτων που είναι τόσο σημαντικά. Όχι μόνο γιατί το επέβαλλαν ο προκλήσεις των γειτόνων, αλλά και προκειμένου για να αξιοποιηθεί η συγκυρία. Εθνική απόφαση με διεθνή προσανατολισμό»

«Η εθνική αντιπροσωπεία καλείται σήμερα να εξουσιοδοτήσει του αρμόδιους χειριστές να ολοκληρώσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες των σημαντικών συμβάσεων. Το κύριο μέρος τους αφορά της φρεγάτες «Belharra» οι οποίες έρχονται να ανανεώσουν τη ραχοκοκαλιά του στόλου. 

Η επιφάνεια και ο βυθός των θαλασσών μας θωρακίζονται απόλυτα. Οι νέες φρεγάτες συνεργάζονται με τα νέα μαχητικά Rafale και με τα ανυποβρυχιακά ελικόπτερα Romeo».

«Οι νέες φρεγάτες θα υποδεχθούν δίπλα τους 4 νέα μικρότερα πλοία επιφάνειας με γνώμονα του επιτελείου, οι αποφάσεις θα ληφθούν εως τέλος καλοκαιρίου».

«Χάρη στις επίπονες προσπάθειες της Αθήνας και στην κατανόηση του Παρισιού, οι τιμές αγοράς είναι εξαιρετικά ευνοϊκές πολύ χαμηλότερες από τις αρχικές»

«Οι τιμές αγοράς είναι εξαιρετικά ευνοϊκές, πολύ χαμηλότερες από τις αρχές. Πετύχαμε μια αγορά εξαιρετικά επωφελή για τη χώρα. Η αποπληρωμή γίνεται σε μεγάλο βάθος χρόνου»

«τα Rafale θα μπορούν να συνθέτουν μία αυτόνομη μοίρα. Η παράδοσή τους έως τα τέλη ‘24 θα μπορεί να ακολουθεί διαρκή εξέλιξη συστημάτων. Στο Αιγαίο θα περιπολούν τα πιο εξελιγμένα Ραφάλ. Και αυτή η επιλογή υπήρξε εισήγηση Ελλήνων Ικάρων».

«Γύρω από το κόστος και πλαίσιο των Rafale επιτρέψτε μου να ζητήσω αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα. Ας μείνουμε στο γεγονός ότι η χώρα εξασφάλισε τα Rafale φθηνότερα και σε συντομότερο χρονικό διάστημα»

epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης: «Οι νέες φρεγάτες θα υποδεχθούν δίπλα τους 4 νέα μικρότερα πλοία επιφάνειας»
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8500708073149780522
item