Δολοφονία Άλκη: «Θα παραδοθεί τις επόμενες ώρες ο 20χρονος Αλβανός που καταζητείται», λέει ο δικηγόρος του

Έτοιμος να παραδοθεί στην Ελλάδα είναι ο 20χρονος Αλβανός που έχει διαφύγει στη χώρα του και σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη  Καμπανού.

Οπως είπε ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος θα συναινέσει να έρθει στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις που αφορούν στον ρόλο του στην υπόθεση και θα τύχει μίας δίκαιης δίκης στη χώρα μας.

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Εκτιμώ ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συμφωνήσει για την έκδοσή του. Κάνω μια παρένθεση να πω ότι ο κ. Κούγιας, είχε δηλώσει ότι τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν πρόκειται να τον δούμε τα επόμενα 20 χρόνια.

»Ο ίδιος θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία, θα επιλέξει να έρθει στην Ελλάδα διότι έχει να δώσει εξηγήσεις που αφορούν το ρόλο του και θα τύχει μιας δίκαιης δίκης. Οι ελληνικές αρχές είναι από χθες ενήμερες για την απόφασή του να παραδοθεί. Η γενική του θέση είναι πως είχε έναν περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση.

»Το γεγονός ότι εμφανίζεται έχει ένα ενδιαφέρον καθώς έχει να καταθέσει κάποια πράγματα στη δικαιοσύνη. Η πρώτη του θέση που μου ζήτησε να παραθέσω είναι ότι είναι συντετριμμένος για το περιστατικό», είπε συγκεκριμένα ο δικηγόρος.

Εν τω μεταξύ, το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν ήδη σήμερα άλλοι τρεις εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι θα απολογηθούν για τα όσα τους καταλογίζουν οι αρχές σχετικά με την εμπλοκή τους στη δολοφονία. 

Ανάμεσά τους θα απολογηθεί και ο 21χρονος Γ.Κ., τον οποίον οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι «φωτογραφίζουν» ως τον άνθρωπο που κρατούσε το φονικό όπλο στην δολοφονική επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέοι κρίθηκαν ακόμα δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, ενώ ήδη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος, που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη της Ελληνικής Αστυνομίας. Το παζλ της ανακρίτριας συμπληρώνεται αύριο, με τις καταθέσεις των υπολοίπων τεσσάρων κατηγορουμένων.
epirusblog.gr
5 of 5
Δολοφονία Άλκη: «Θα παραδοθεί τις επόμενες ώρες ο 20χρονος Αλβανός που καταζητείται», λέει ο δικηγόρος του
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4757755121313747510
item