Γιάννενα: Σχετικά με τον Μεγάλο Δακτύλιο, εκτιμάτε ότι μέσα σε 15 μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες

Την εκτίμηση της δημοτικής αρχής, ότι εντός των επόμενων 15 μηνών, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και θα έχει παραδοθεί προς χρήση ο μεγάλος δακτύλιος της πόλης των Ιωαννίνων, που θα συνδέσει την οδό Γεννηματά με το Πανηπειρωτικό, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, που επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης, ένα από τα τμήματα στα οποία εξελίσσονται οι χωματουργικές εργασίες.

Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων Γεώρ. Αρλέτο, τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Ορ. Μπρίκο και στελέχη της υπηρεσίας ο κ. Ελισάφ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα πρώτα στάδια της εκτέλεσης των εργασιών από εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας και σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα να κάνει λόγο για ένα έργο πνοής για την πόλη, που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο που ξεκίνησε μετά από καθυστερήσεις που σχετίζονταν με την πανδημία. 

Ο δακτύλιος αποτελεί έργο πνοής για την περιοχή, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και αλλάζει τα κυκλοφοριακά δεδομένα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έχουν συμβάλλει για να ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο για τα Γιάννενα», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

Κυκλοφοριακή μελέτη

Επισήμανε ακόμη, ότι η υλοποίηση και άλλων οδικών έργων υποδομής, όπως η οδός Νιάρχου, η αποκατάσταση του κτιρίου στη Δομπόλη και μικρότερα έργα αντίστοιχων παρεμβάσεων δημιουργούν την ανάγκη επικαιροποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης για τον δήμο Ιωαννιτών.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε ότι οι εργασίες εξελίσσονται χωρίς προβλήματα.

«Πιστεύουμε, ότι οι 15 μήνες επαρκούν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο» σημείωσε, ενώ δεν καταγράφεται καμία αντίδραση από κατοίκους, καθώς η διαδικασία της απαλλοτρίωσης των ιδιοκτησιών έχει ολοκληρωθεί.

 Τα χαρακτηριστικά του έργου

Το έργο του μεγάλου δακτυλίου συνολικού μήκους 4,4 χιλιομέτρων έχει προϋπολογισμό 24,8 εκατομμύρια ευρώ.

Με την κατασκευή της συγκεκριμένης οδικής αρτηρίας επιτυγχάνεται:

Άμεση σύνδεση των οδών Βογιάννου και Γεννηματά, που χωροθετούνται την περιοχή του αστικού παραλιμνίου μετώπου,  με την νότια είσοδο της πόλης – στο ύψος του Πανηπειρωτικού Σταδίου – και την περιφερειακή οδό της πόλης.

Σύνδεση κέντρων και διαδρομών αναψυχής και αθλητισμού παρέχοντας στους πολίτες ασφαλείς και αδιατάρακτες προσβάσεις προς αυτές.

Εξορθολογισμένη διαχείριση της κυκλοφορίας – και εν γένει του συνόλου της  μετακίνησης – στο εσωτερικό των γειτονιών του Βοτανικού, Βρυσούλας, Ανατολής και Κατσικάς, καθώς αποτελεί πρόβλεψη των επιμέρους Πολεοδομικών Σχεδίων.

Αναβάθμιση περιοχών, κυρίως πλησίον της Γαλακτοκομικής Σχολής και του Πανηπειρωτικού Σταδίου.

Επίλυση χρόνιων ζητημάτων δόμησης, κυρίως εντός των Ρ.Σ. Κατσικάς και Ανατολής.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σχετικά με τον Μεγάλο Δακτύλιο, εκτιμάτε ότι μέσα σε 15 μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7781543890439621638
item