Έπεται εξοπλιστική συνέχεια! Η επίσκεψη του Ν. Παναγιωτόπουλου στo Ισραήλ “φέρνει” πυραύλους RAMPAGE και UCAV (Βίντεο)

Εναέρια ελληνική υπεροχή στο Αιγαίο

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, κατόπιν προσκλήσεως του Ισραηλινού ομολόγου του και αναπληρωτού Πρωθυπουργού κ. Μπέννυ Γκαντζ (Benny Gantz).

Αύριο Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ’ και θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, όπου βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Πληροφορίες μη επιβεβαιωμένες φέρουν την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού να απασχολεί  η αγορά των υπερηχητικών κατευθυνόμενων πυραύλων RAMPAGE από το Ισραήλ, τα οποία έχουν εισέλθει για τα καλά στο στόχαστρο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αν πάνε όλα καλά τότε η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα τρομερό όπλο κατά της τουρκικής 4ης στρατιάς και των υποδομών της στα μικρασιατικά παράλια.

Ο Rampage είναι ένας μεγάλης εμβέλειας πύραυλος, αέρος-εδάφους, χωρίς αναζητητές ακριβείας που έχει  αναπτυχθεί για χρήση σε αποστολές που αποσκοπούν στην καταστροφή υψηλής ποιότητας υποδομών, καλά προστατευμένων στόχων, όπως κέντρα επικοινωνίας και διοίκησης, βάσεις αντιαεροπορικών δυνάμεων, κέντρα συντήρησης και υποδομές.

Με απλή λειτουργία fire and forget, αυτός ο αυτόνομος πύραυλος  μπορεί να αναπτύξει υπερηχητικές ταχύτητες. Η εστιακή του ακρίβεια αποτρέπει τις παράπλευρες ζημιές με χαμηλότερο κόστος αποστολής από άλλες υπάρχουσες λύσεις.

Λειτουργεί είτε ως αυτόνομο σύστημα είτε μέσω ενός αεροπορικού συστήματος ( F-16 ), με τον πύραυλο Rampage να υποστηρίζει μετάδοση βίντεο μέσω του συστήματος RS-170, αλλά και με ασύρματη επικοινωνία, ενώ μπορεί να λειτουργήσει σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, μέρα ή νύχτα.

Ένα άλλο θέμα της επίσκεψης θα ήταν η συζήτηση είτε για μεταφορά ισραηλινής τεχνολογίας, είτε η αγορά ισραηλινών επιθετικού τύπου μη επανδρωμένων οχημάτων, για λογαριασμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Η ανάγκη της χώρας μας για UCAV αλλά και για συστήματα αντιμέτρων εναντίον τους, είναι δεδομένη μετά την παρουσίαση του στρατηγικού τουρκικού UCAV AKINCI, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με όπλα stand off, και κατευθυνόμενες βόμβες.

Επίσης οι δύο πλευρές θα συζητήσουν και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το αεροπορικό κέντρο της Καλαμάτας, στο οποίο ως γνωστόν το Ισραήλ συμμετέχει ενεργά, μετά από σχετική σύμβαση.   

Η εποχή που διανύουμε είναι τρομερά δύσκολη για όλους τους Έλληνες, λόγω των μεγάλων προβλημάτων σε ενέργεια, αγορά εργασίας, υγεία, ενώ έρχεται σύμφωνα με πολλούς ξένους ειδικούς, και πιθανή επισιτιστική κρίση. 

Παρόλα αυτά η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να εξοπλίζεται στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων της, αφού δεν αντέχεται άλλη τραγωδία όπως αυτή στην Κύπρο ή τα Ίμια.

Η απώλεια έστω και μια σπιθαμής εθνικούς εδάφους σε στεριά και θάλασσα, είναι αυτό που επιζητούν οι Τούρκοι, με το κολοσσιαίων διαστάσεων αμυντικό τους πρόγραμμα, το οποίο υλοποιούν εδώ και χρόνια.

Αυτό οφείλουν όλοι να το κατανοήσουν, ειδικά μετά την άφιξη των Rafale στην Τανάγρα, και τις δηλώσεις πολλών πολιτικών μας για δήθεν "αχρείαστες αμυντικές δαπάνες".

Όταν το τουρκο-Οθωμανικό καθεστώς, το οποίο στηρίζουν στα πάγια επεκτατικά του σχέδια, όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Τουρκία, αποφασίσει να κινηθεί κατά της χώρας μας, να δούμε τότε που θα κρυφθούν όλοι αυτοί που “φωνασκούν” χωρίς λόγο  σήμερα;

 

epirusblog.gr
5 of 5
Έπεται εξοπλιστική συνέχεια! Η επίσκεψη του Ν. Παναγιωτόπουλου στo Ισραήλ “φέρνει” πυραύλους RAMPAGE και UCAV (Βίντεο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8762450861710452841

Τα καλύτερα

item