ΣΥΡΙΖΑ: Μετωπική με κυβέρνηση για την πανδημία - Mαύρες προβλέψεις από Κουμουνδούρου

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να ασκήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση στο μέτωπο της πανδημίας, έχοντας τη βεβαιότητα ότι οι συνεχείς αντιφάσεις του Μαξίμου, η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων και η υπεραισιοδοξία που καλλιεργείται για μία ακόμα φορά από τους κυβερνητικούς παράγοντες θα διαψευστούν στην πράξη, όπως και άλλες φορές τον τελευταίο χρόνο.

Η Κουμουνδούρου επιλέγει σε αυτή τη φάση, δεδομένης και της νέας έξαρσης της πανδημίας, αλλά και των κυβερνητικών χειρισμών, να αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα σε αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής τακτικής. 

Κι αυτό για το στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν καταλήξει στην εκτίμηση ότι όντως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επέλεξαν πια το δρόμο της ανοσίας της αγέλης έναντι της επέλασης της νέας μετάλλαξης Όμικρον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι με τις κινήσεις της η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τη νέα έξαρση, καθώς δεν ήταν προετοιμασμένη στο παραμικρό για αυτή την τροπή, αλλά ουσιαστικά εγκαταλείπει τη μάχη έναντι του ιού, αφήνοντας τα πάντα στην τύχη τους με την αμφιλεγόμενη ή και επικίνδυνη θεωρία της ανοσίας της αγέλης.

Και παράλληλα, από την Κουμουνδούρου εκφράζονται φόβοι ότι η κατάσταση θα ξεφύγει κι άλλο τις επόμενες ημέρες, τόσο σε διασπορά του ιού, όσο και στα σκληρά δεδομένα της πανδημίας (νοσηλείες, διασωληνώσεις, απώλειες ζωών). 

Συμμερίζεται δε τις επιστημονικές απόψεις, που προσεγγίζουν το θέμα με ιδιαίτερη ανησυχία, ειδικά για το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και για την έλλειψη μέτρων σε εργασιακούς χώρους και σε άλλα μέτωπα υπερμετάδοσης του ιού.

Πάντως περιθώριο για συναίνεση δεν αφήνεται πλέον κανένα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με δεδομένο ότι έχει τεθεί και το αίτημα για πρόωρες εκλογές, δεν υπάρχει καμία διάθεση για οποιαδήποτε στήριξη ή ανοχή κυβερνητικών επιλογών. 

Με ευθύνη της κυβέρνησης «κάηκε» οποιαδήποτε προσπάθεια για συναίνεση σημειώνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο χθες από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν τέσσερις ανακοινώσεις ή δυναμικές αντιπολιτευτικές κινήσεις για το θέμα.

Το γραφείο τύπου σημείωνε το μεσημέρι ότι «με το μπάχαλο στο άνοιγμα των σχολείων ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει» και πως «στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση αγνοεί και τη ζοφερή πραγματικότητα και την αγωνία και τους φόβους των γονιών. 

Αρνήθηκε να αραιώσει τα τμήματα και συνεχίζει συγχωνεύσεις. Αρνήθηκε τη συνταγογράφηση των μοριακών και rapid test, πριμοδοτώντας το πλιάτσικο των διαγνωστικών κέντρων με το γελοίο πλαφόν των 47 ευρώ. 

Αρνήθηκε να αλλάξει το εγκληματικό πρωτόκολλο 50+1, που το μόνο που διασφαλίζει είναι ακραία διασπορά όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στα σπίτια και σε όλη την κοινότητα».

Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος τύπου Νάσος Ηλιόπουλος ζητούσε «να χορηγηθεί άμεσα άδεια ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς των παιδιών που νοσούν, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αρνούμενη αυτή την άδεια «οι γονείς θα πάνε κανονικά στην εργασία τους με κίνδυνο ακραίας διασποράς του ιού».

Αργά το απόγευμα ο τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης σημείωνε ότι «το σχέδιο για ανοσία της αγέλης αναστατώνει τα σχολεία» και απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση «να επανεξετάσει την ακατανόητη απόφασή της να διατηρήσει το όριο του 50%+1» κρουσμάτων σε μαθητές, που απαιτείται για να κλείσει ένα τμήμα.

Λίγο νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθετε ερώτηση στη Βουλή, καλώντας το υπουργείο Υγείας να οργανώσει εκστρατεία ενημέρωσης και εμβολιασμού των Ρομά.

epirusblog.gr
5 of 5
ΣΥΡΙΖΑ: Μετωπική με κυβέρνηση για την πανδημία - Mαύρες προβλέψεις από Κουμουνδούρου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8678994307918955327
item