“Ακονίζουν” τα όπλα τους τα ελληνικά ελικόπτερα Kiowa- Εκτόξευση πυραύλου Hellfire στο πεδίο βολής

" Θάνατος από ψηλά" σε κάθε τουρκικό σενάριο εναντίον των ελληνικών νησιών μας -ένα ελικόπτερο  Kiowa Warrior εκτοξεύει πύραυλο Hellfire στο πεδίο βολής Ξάνθης

Εκτόξευση πυραύλου από ελικόπτερο Kiowa Warrior πυραύλου Hellfire του Ελληνικού Στρατού κατά τη διάρκεια άσκησης βολής, μας δείχνει ότι νέα οπλικά συστήματα που παραλάβαμε είναι ετοιμοπόλεμα….αν αποφασίσουν οι “ γείτονες” να κάνουν το παραμικρό στα νησιά μας.

Σε βίντεο από το Naval Analyses, ένα ελικόπτερο  Kiowa Warrior εκτοξεύει πύραυλο Hellfire στο πεδίο βολής Ξάνθης, δοκιμάζοντας τα συστήματα του ελικοπτέρου.

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τους Τούρκους επιτελείς από το γεγονός πως τα επιθετικά ελικόπτερα ''KIOWA WARRIOR'' που απέκτησε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ, είναι ήδη πλήρως επιχειρησιακά.

Στην Άγκυρα φαίνεται να έχουν κατανοήσει πως μια απόπειρα ενός σεναρίου τουρκικής απόβασης θα εξουδετερωθεί πλήρως, αφού οι ελληνικές δυνάμεις άμυνας των νησιών με την χρήση του πυροβολικού και κυρίως με στοχευμένες βολές πυραύλων Hellfire από τα ελικόπτερα Kiowa, θα «εξαφανίσουν» όλα τα αποβατικά κύματα.

Tα ελικόπτερα αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης KIOWA πέραν όλων των άλλων, έχουν την ικανότητα να επιχειρούν ημέρα και νύχτα χάρη στο σύγχρονο σύστημα Mast Mounted Sight που φέρουν πάνω από τους έλικές τους. Έχουν δηλαδή υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα και αισθητήρες θερμικής απεικόνισης.

Αν αυτά εξοπλιστούν και με τον ισραηλινής προέλευσης πυραύλους Spike NLOS τότε τα περιθώρια αισιοδοξίας για την τουρκική πλευρά πρακτικά μηδενίζονται.

Το Spike NLOS διαθέτει εμβέλεια που ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ξηρά με στόχο άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και εγκαταστάσεις αλλά και ενάντια σε θαλάσσια μέσα όπως αποβατικά σκάφη αλλά και μεγαλύτερα πλωτά. 

Κάθε βλήμα έχει βάρος 70 κιλά και κατευθύνεται εύκολα από τον χειριστή με δυνατότητα να αλλάζει συνεχώς πορεία ακολουθώντας και πλήττοντας στόχους με ακρίβεια εκατοστών και μάλιστα ακόμα και κινούμενους με ταχύτητα. 

Οι Tούρκοι επιτελείς είχαν κατά νου πως πριν από μια μαζική αποβατική ενέργεια θα είχαν με την αεροπορία τους αποκτήσει έστω και τοπική αεροπορική υπεροχή.Τώρα πλέον αυτό αποτελεί μια μακρινή ανάμνηση για την Άγκυρα.

Στην Τουρκία πλέον βλέποντας πως η καθαρά στρατιωτικές δυνατότητες απόβασης ακόμα και σε βραχονησίδες ελαχιστοποιούνται, ψάχνουν λύση μέσω υβριδικών τακτικών.

Υπενθυμίζουμε ότι Μεγάλη τουρκική εφημερίδα παρουσίασε αρχικά ως ελληνική εκδοχή την υπερπτήση χθες Παρασκευή, των τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά, αναφέροντας τις Οινούσσες στα τουρκικά ως (Koyun Adası);

“Η Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από το νησί Οινούσες (Koyun) και δύο άλλα ακατοίκητα νησιά τα οποία αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη.

Το ελληνικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας αναμένει αύξηση των των τουρκικών προκλήσεων το επόμενο διάστημα, όχι μόνο λόγω της επικείμενης παραλαβής των Rafale, αλλά και λόγω της εσωτερικής καταστάσεως στην γειτονική, ενώ το Non paper για τον East Med από τις ΗΠΑ, ίσως δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη θρασύτητα στην Άγκυρα.

epirusblog.gr
5 of 5
“Ακονίζουν” τα όπλα τους τα ελληνικά ελικόπτερα Kiowa- Εκτόξευση πυραύλου Hellfire στο πεδίο βολής
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3478740497921402729

Τα καλύτερα

item