Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση στον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ

Τι αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.


Εκτός από την εισαγγελική παρέμβαση, η επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ την ώρα του μαθήματος από ομάδα κουκουλοφόρων, προκάλεσε και την αντίδραση στελεχών της κυβέρνησης. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καταδίκασε το συμβάν και έκανε λόγο για την ανάγκη της προστασίας της ακαδημαϊκής κοινότητας από περιστατικά βίας.

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την επίθεση τραμπούκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι βιαιοπράγησαν την ώρα διεξαγωγής του μαθήματος, σε βάρος και φοιτητών. 

Βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, σε χώρους έρευνας και διδασκαλίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για κανένα απολύτως λόγο. Οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη. 

Η Κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ασφάλειας της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το έχουμε αποδείξει με πράξεις και θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις στην κατεύθυνση αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπιαστική ενέργεια

«Η επίθεση κουκουλοφόρων τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ εναντίον καθηγητή και φοιτητών καταδικάζεται αυτονόητα από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως σημειώνει: «Η ντροπιαστική αυτή ενέργεια έχει ως στόχο τον ίδιο τον χώρο του πανεπιστημίου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών που αυτονόητα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. 

Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι δυσφημούν για ακόμη μία φορά το φοιτητικό κίνημα, με το οποίο όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση, αλλά και βρίσκονται σε ευθεία ιδεολογική, πολιτική και ηθική αντιπαράθεση».

«Ακόμα, η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:

«Καλούμε κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού».

ΚΙΝΑΛ: Απαράδεκτα περιστατικά βίας

Τα απαράδεκτα περιστατικά βίας εναντίον του πανεπιστημιακού προσωπικού καταδεικνύουν το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης στα ΑΕΙ, καθώς επιβεβαιώνουν την αδυναμία εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν με τυμπανοκρουσίες και καθημερινά αποδεικνύονται ατελή και αναποτελεσματικά.

Το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την ασφάλεια των ΑΕΙ, τη μόνη εφικτή και ρεαλιστική επιλογή.

ΚΚΕ: Δεν δικαιολογούνται τέτοιες πράξεις και ενέργειες

"Η εμπλοκή του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ σε σοβαρές ποινικές ή άλλες υποθέσεις, δεν δικαιολογεί πράξεις & ενέργειες, που αξιοποιούνται για να επανέλθουν και να νομιμοποιηθούν διάφορα σχέδια καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια", αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

epirusblog.gr
5 of 5
Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση στον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5830474300145372972

Τα καλύτερα

item