Πρέβεζα: Συντάκτες του Guardian ξεχωρίζουν την Ήπειρο και μνημονεύουν Πρέβεζα !

Την πρώτη ημέρα του νέου έτους, οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του Guardian ονειρεύονται, φυσικά, ταξίδια.

Σε ένα εκτενές δημοσίευμα, με τίτλο «22 ιδέες για βιώσιμες διακοπές το 2022 που ονειρευόμαστε, συντάκτες αποκαλύπτουν τον τόπο που θέλουν να βρεθούν το νέο έτος. Δύο ταξιδιωτικοί συντάκτες του Guardian,  ο Άλεξ Κινγκ και ο Τζον Μαλαθρώνας, ξεχώρισαν τους δικούς τους προορισμούς και εξηγούν τους λόγους που ο ένας επέλεξε την Θεσσαλονίκη και ο άλλος ταξιδεύει σε πόλεις της Ηπείρου.

 

Ειδικότερα ο Τζον Μαλαθρώνας ύμνησε την Ήπειρο και συγκεκριμένα την Πάργα και τα Σύβοτα.

 

Ο Τζον Μαλαθρώνας είχε ταξιδέψει στην Πάργα στα 12 του χρόνια και από τότε ορκίστηκε ότι θα επιστρέψει, καθώς οι αναμνήσεις ακόμη είναι ζωντανές, καθώς θυμάται τα διάφανα νερά της και την βλάστηση που την περιστοιχίζει.


«Τα Σύβοτα, βορειότερα, παρουσιάζουν ένα αταίριαστο θέαμα στους λάτρεις της Ελλάδας: ένα ορεινό χωριό που κυριαρχεί πάνω από μια υπέροχη ακτή, του οποίου η χαμηλή γραμμή δέντρων μοιάζει με νορβηγικό φιόρδ. Από καιρό λαχταρούσα να εξερευνήσω το αρχιπέλαγος των μικροσκοπικών υπεράκτιων νησιών και τις παρθένες αμμώδεις παραλίες τους», αναφέρει.

 

Ωστόσο, όπως γράφει, αυτό που τον αιχμαλώτισε φέτος είναι η αρχαία ιστορία με τον συντάκτη του Guardian να επιθυμεί να επισκεφθεί την Αρχαία Γιτάνα, την «ρομαντική», όπως την αποκαλεί, Δωδώνη, αλλά και το θέατρο της αρχαίας Νικόπολης.

 

Ο Τζον Μαλαθρώνας μιλά και για την Πρέβεζα «μια απολαυστική, χαλαρή πόλη που αξίζει να εξερευνήσετε» καθώς αποτελεί ορμητήριο αλλά αποτελεί και επιλογή διακοπών.


lifo.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Συντάκτες του Guardian ξεχωρίζουν την Ήπειρο και μνημονεύουν Πρέβεζα !
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7213316917509537074
item