Τουρκία: Ο Ερντογάν βάζει τέλος στα F-35 και υπόσχεται τουρκικό μαχητικό μέχρι το 2023

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος μετά το «ναυάγιο» με την προμήθεια των αμερικανικών F-35.


Η υπόθεση της προμήθειας των αμερικανικών F-35 φαίνεται πως έχει κλείσει οριστικά για την Τουρκία, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να υπόσχεται τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος έως το 2023.

Σημειώνεται ότι εάν δεν είχε ναυαγήσει η συμφωνία με της ΗΠΑ λόγω των ρωσικών S-400, στην Άγκυρα θα είχαν φτάσει το 2021 τα πρώτα F-35 και έως το 2029 θα είχε παραλάβει 100 αμερικανικά μαχητικά.

Μάλιστα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «Το 2023 το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος μας θα το βγάλουμε από το υπόστεγο και θα το δείξουμε στον κόσμο. 

Δεν θα καθυστερήσουμε ιδιαίτερα την πρώτη του πτήση και αυτό το βήμα μας προχωράει γρήγορα, Η πρώτη πτήση του σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το 2025».

Τι είπε ο Ερντογάν για το εμπάργκο όπλων

Το σοβαρό πρόβλημα της Τουρκίας στην προμήθεια οπλικών συστημάτων αποτυπώνουν οι δηλώσεις του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν περί επιβολής εμπάργκο όπλων στη χώρα. 

Μάλιστα, επιχείρησε να διαβεβαιώσει τους Τούρκους πολίτες ότι η χώρα κατασκευάζει πολλά δικά της οπλικά συστήματα.

«Ζητήσαμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν τα έδωσαν. Κι εμείς κατασκευάσαμε τα δικά μας όπως το Αnka, το Bayraktar, το Αkinci και το Aksungur» , «ζητήσαμε αντιαεροπορικά συστήματα δεν μας τα έδωσαν. 

Κι εμείς πρώτα αγοράσαμε από άλλη χώρα και για την ώρα κατασκευάσαμε τα συστήματα Hisar, σύντομα θα έχουμε το Siper και αργότερα θα κάνουμε και πιο εξελιγμένο σύστημα» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.


epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκία: Ο Ερντογάν βάζει τέλος στα F-35 και υπόσχεται τουρκικό μαχητικό μέχρι το 2023
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5036098932300316955
item