Άρτα: Erasmus+ - Επίσκεψη εκπαιδευτικών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας

Tο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας επισκέφτηκαν εκπαιδευτικοί από τη Φινλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο και Κροατία το διάστημα από 22 έως 25 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του Erasmus+ ΚΑ229 με κύριο στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών μέσω της εφαρμογής ομαδικών μεθόδων διδασκαλίας και θετικής ψυχολογίας.

Μετά από συναντήσεις έργου στην Κροατία και τη Φινλανδία και διαδικτυακές δραστηριότητες σε ένα μεγάλο διάλειμμα από την τελευταία κινητικότητα, το έργο συνεχίστηκε στην 3η κινητικότητα - διεθνή συνάντηση των συμμετεχόντων χωρών στην Άρτα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο με θέμα τον «Αέρα-Άνεμο». Γενικός τίτλος του προγράμματος είναι: «Together to get there»

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο, τους υποδέχτηκε θερμά και η διευθύντρια, το προσωπικό και οι μαθητές τους μίλησαν για τη ζωή και τη δουλειά στο σχολείο τους.

Στη συνέχεια ομάδες (ζεύγη) εκπαιδευτικών μπήκαν στις τάξεις και πραγματοποίησαν διδασκαλίες όπως είχαν σχεδιάσει.

Οι οικοδεσπότες γνώρισαν στους επισκέπτες τους τον πολιτισμό και τα έθιμα και τις ομορφιές της πόλης της Άρτας. 

Περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης και των περιχώρων της, θαύμασαν τη φύση στον Αμβρακικό κόλπο και πέρασαν την τρίτη μέρα της παραμονής τους στην Ελλάδα σε μια ολοήμερη εκδρομή στα Μετέωρα και τα γύρω μέρη. 

Οι ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί έφυγαν από την πόλη της Άρτας με τις καλύτερες εντυπώσεις ανανεώνοντας τον επόμενο ραντεβού στην Ιταλία, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Το Ευρωπαϊκό σχέδιο ανάπτυξης του σχολείου, που χρηματοδοτείται από το Ι.Κ.Υ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στοχεύει στην ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών καθώς και στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και μάθησης.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Erasmus+ - Επίσκεψη εκπαιδευτικών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 306253308887401119
item