Άρτα: Eπιμόρφωση Stem-Ρομποτικής σε Δημοτικά Σχολεία της Άρτας

H ΔΙ.Π.Ε. Άρτας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών «STEM» θα διεξάγει επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα LEGO Education WeD0 2.0, ώστε να καταστεί αξιοποιήσιμη στην εκπαιδευτική τους διαδικασία και στη διεξαγωγή των εργαστηρίων δεξιοτήτων.

Τα Δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στην επιμόρφωση και διαθέτουν τον εξοπλισμό είναι:Οι εκπαιδευόμενοι θα χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό που βρίσκεται ήδη διαθέσιμος στα ανωτέρω είκοσι δύο (22) Δημοτικά σχολεία του νομού σε αχρησία ως τώρα, με στόχο να εξοικειωθούν με τη χρήση του εκπαιδευτικού υλικού στην καθημερινή τους διδασκαλία και την επέκταση της Ρομποτικής στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Στόχος είναι η ένταξη της μεθοδολογίας «STEM» σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς και η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της εφευρετικότητας και της ομαδικής εργασίας.

Η επιμόρφωση θα έχει διάρκεια 8 ωρών και αναλύεται σε τέσσερις εβδομάδες. Θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για τον κορωνοϊό, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη αποσταλεί στα σχολεία.

Η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας & Εθελοντισμού, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης, κ. Ευαγγέλου Δημήτρη, ο οποίος αφενός κατανόησε την σημαντικότητα του εγχειρήματος, αφετέρου ανέλαβε άμεσα δράση και υλοποίησε την πρόταση επιμόρφωσης με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, κ. Τσιρογιάννη, τον οποίο η κα Βασιλείου ευχαριστεί, επίσης, θερμά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο εξοπλισμός Ρομποτικής (We Do 2.0) δόθηκε στα σχολεία το α΄τρίμηνο του σχολικού έτους 2019-20 και από τότε παραμένει σε αχρησία.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Eπιμόρφωση Stem-Ρομποτικής σε Δημοτικά Σχολεία της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5708877219829154047
item