Τέσσερα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην επιλογή του συντρόφου σας αν θέλετε μια υγιή σχέση

Η επιλογή συντρόφου δεν είναι απλή υπόθεση, ούτε στηρίζεται σε ένα μόνο παράγοντα. Η σχέση είναι ένας μηχανισμός που λειτουργεί με πολλά -πολλά μικρά γρανάζια που πρέπει να συγχρονίζονται  για να δουλέψει το πράγμα και να πάει ένα βήμα παρακάτω. 

Οι matchmakers συμβουλεύουν να προσέξετε αυτά τα 4 πράγματα αν θέλετε να έχετε μια υγιή σχέση με τον σύντροφό σας. 

Ευγένεια

Η σχέση είναι προϊόν συνεργασίας. Το να είσαι ευγενικός πηγάζει κυρίως από μέσα σου, το να μιλάς με ήρεμο τρόπο και να εκφράζεις αυτά που σκέφτεσαι χωρίς να προσβάλλεις κανέναν είναι εκτός από χάρισμα και θέμα παιδείας. 

Είναι σημαντικό ο άνθρωπος που θα επιλέξετε να έχετε δίπλα σας να είναι φύση και θέση ευγενής, ώστε να αποφευχθούν μεγάλες αναταράξεις σε περίπτωση που κάτι προκύψει, τόσο στην καθημερινή ρουτίνα, αλλά και σε ένα γενικότερο πλαίσιο ύπαρξης.

Αξίες και στόχοι

Το σημαντικό δεν είναι να ταιριάζουν τα επαγγέλματά σας, ούτε να έχετε ακριβώς τις ίδιες ασχολίες. Οι στόχοι και οι αξίες είναι αυτά που μετράνε. Αν για παράδειγμα ο σύντροφος σου είναι καλός άνθρωπος, τα πάτε μια χαρά, ωστόσο βλέπετε με διαφορετικό τρόπο το μέλλον, αυτό είναι πρόβλημα. 

Το χάσμα δεν είναι εύκολο να γεφυρωθεί και πρέπει να προσέξετε πολύ.

Οικογένεια

Όταν το οικογενειακό σας υπόβαθρο είναι παρόμοιο με εκείνο του συντρόφου σας, οι πιθανότητες βιωσιμότητας της σχέσης είναι πολύ μεγαλύτερες. 

Οκ, δεν είναι απόλυτο, αλλά σίγουρα όταν έχετε μεγαλώσει με παρόμοιο τρόπο, σε πολλά πράγματα υπάρχει κατανόηση και στα προβλήματα μπορείτε να ανταπεξέλθετε με μεγαλύτερη ευκολία.

Να είστε το Yin Yang o ένας για τον άλλο

Να μπορεί ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο σε πολλά επίπεδα. Όποτε ο ένας χρειάζεται στήριξη, μια συμβουλή, έναν αντίλογο. Ο άλλος να συμπληρώνει. 

Μια σχέση λειτουργεί με ισορροπίες, η ομοιογένεια δεν βοηθάει και πάρα πολύ, ένας δεσμός χρειάζεται ποικιλία για να παραμείνει ζωντανός.


epirusblog.gr
5 of 5
Τέσσερα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην επιλογή του συντρόφου σας αν θέλετε μια υγιή σχέση
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8045793615698787054
item