Κεραμέως: Τα τρία δεδομένα που συνηγορούν σε άνοιγμα των σχολείων – Σήμερα οι αποφάσεις

Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις για τα σχολεία και πολλοί γονείς περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις. 

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε στην «Καθημερινή», με ανοιχτά τα σχολεία ο έλεγχος των μαθητών είναι μεγαλύτερος και τα μέτρα τηρούνται με μεγαλύτερη σχολαστικότητα σε σχέση με την περίοδο που τα παιδιά είναι εκτός σχολείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, τρία δεδομένα συνηγορούν στη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων.

Αρχικά, μέσα στις τάξεις οι μαθητές φορούν απαρέγκλιτα τις μάσκες τους, σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται όταν οι μαθητές βγαίνουν για παιχνίδι ή για διασκέδαση με τους φίλους τους.

Δεύτερον, όταν τα σχολεία λειτουργούν διά ζώσης γίνονται συστηματικά τεστ στους μαθητές, ενώ τρίτο, ισχύει ειδικό πρωτόκολλο αυστηρών ελέγχων όταν υπάρξει κρούσμα στην τάξη.

«Είναι προτιμότερο τα παιδιά να έρχονται στο σχολείο και να γίνονται έλεγχοι εντός του σχολικού πλαισίου παρά το αντίθετο», παρατηρεί η κ. Κεραμέως.

Σημειώνεται πως και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος θεωρεί πως η επιστροφή των μαθητών στα θρανία σημαίνει και καλύτερη επιτήρηση. 

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, «πριν από τα Χριστούγεννα, ένα στα τέσσερα κρούσματα, ήταν σε παιδιά σχολείων τα οποίο ευρίσκοντο με τα σελφ τεστ. 

Από τις 26 Δεκεμβρίου και μετά, στην ηλικιακή ομάδα έως 17 ετών, έχουμε μόνο το 13% των κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι δεν γίνονται τεστ. Θα χάσουμε την ευκαιρία να υπάρχει και μια επιτήρηση».

«Δεν υπάρχει απόλυτη σωστή ή λάθος λύση σε αυτό το θέμα, αυτό το βλέπουμε και σε ευρωπαϊκά κράτη και στις ΗΠΑ» διευκρίνισε ο κ. Δημόπουλος.

Υπέρ του να παραταθεί για λίγο το άνοιγμα των σχολείων τάσσεται ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Υποστηρίζω μια μικρή παράταση (στο άνοιγμα των σχολείων). Αν όντως υπάρχει το αισιόδοξο σενάριο, τα σχολεία θα ανοίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια, με υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Εμείς είδαμε ότι αυξάνονται οι εισαγωγές, αν αυξηθούν και η πίεση στις ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη, δε θα αντέξει κανείς» προειδοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

epirusblog.gr
5 of 5
Κεραμέως: Τα τρία δεδομένα που συνηγορούν σε άνοιγμα των σχολείων – Σήμερα οι αποφάσεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3447985165270902808
item