Πρέβεζα: Επιμελητήριο Πρέβεζας - Νέα προγράμματα αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις

Όπως ανακοινώθηκε από το Επιμελητήριο Πρέβεζας, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα την «πανδημία και εστίαση», όπως αυτή αποτυπώθηκε από τους Προέδρους των Επιμελητηρίων όλης της χώρας μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Πρέβεζας Γιάννης  Μπούρης.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου που ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μαζί με προέδρους Επιμελητηρίων της χώρας, είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν για τα προβλήματα του κλάδου τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη που ήταν προσκεκλημένος της τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Σκυλακάκης από την πλευρά του, τόνισε ότι η οικονομική πολιτική της χώρας είναι συγκεκριμένη, ο περσινός προϋπολογισμός είπε ότι ήταν κλειστός,  ενώ εκτίμησε πως το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα εξετάζουν ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»  αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις ύψους 450 εκ. ευρώ.

Επίσης, θα υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα ύψους 450 εκ. ευρώ σε συνεργασία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη για ψηφιακές επενδύσεις στις ΜμΕ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας  Ιωάννης Μπούρης μετέφερε στον Υπουργό τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της εστίασης στην  περιοχής μας και των συνεπειών που υφίστανται  λόγω της υγειονομικής κρίσης. 

Η έλλειψη προσωπικού, η ανάγκη μέτρων περαιτέρω  ενίσχυσης των επιχειρήσεων, οι επιδοτήσεις ενοικίων και ενεργειακού εξοπλισμού, αλλά και αναπτυξιακά προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης υποστήριξε ότι είναι  μονόδρομος.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε πως είναι απόλυτη ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα η ρευστότητα  των επιχειρήσεων που πλήττονται και  κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις υποστήριξης των επιχειρήσεων αυτών όπως:

·      Απαλλαγή ενοικίου των επιχειρήσεων όσο διαρκεί η πανδημία.

·      Η μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής που έλαβαν οι επιχειρήσεις.

·      Αύξηση του ποσοστού επιδότησης του ενεργειακού κόστους.

·      Μείωση του ΦΠΑ στις τιμές των προϊόντων .

·      Αύξηση των δόσεων, από τις 72 στις 120, για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν.

·      Αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς που επεσήμανε ότι συγκριτικά ο χώρος της εστίασης έχασε περίπου 1 δις ευρώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος οι επιχειρήσεις αυτές θα χρειαστούν μεγάλη βοήθεια για να σταθούν  στα πόδια τους.  

Ζήτησε και ο ίδιος την υποστήριξη του κράτους στις επιχειρήσεις εστίασης που αντιμετωπίζουν υψηλότατο ενεργειακό κόστος.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Επιμελητήριο Πρέβεζας - Νέα προγράμματα αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 657875230880903517
item