Ηλιόπουλος για «Αυγή»: Το πιο πιθανό είναι να διατηρηθεί το κυριακάτικο φύλλο και το ψηφιακό κομμάτι

Την πεποίθησή του ότι η «Αυγή» δεν θα κλείσει, εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου το ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Επισήμανε πάντως ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι να διατηρηθεί το κυριακάτικο φύλλο.

«Η Αυγή δεν θα κλείσει, θα κάνουμε τα πάντα για αυτό», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

Το βασικό σενάριο είναι το κυριακάτικο φύλλο και η ψηφιακή μορφή

Ο κ. Ηλιόπουλος, παραδέχθηκε ότι η εφημερίδα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το βασικό σενάριο σε αυτή την φάση, όπως είπε, είναι να διατηρηθεί το Κυριακάτικο φύλλο και το ψηφιακό κομμάτι της εφημερίδας. Η ημερήσια κυκλοφορία, για ένα μικρό διάστημα, θα ανασταλεί.

Επιπλέον, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην πανδημία καταλογίζοντας βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση για την διαχείριση της. «Είναι αδιανόητο να μην έχει υπάρξει πρόβλεψη για άδεια ειδικού σκοπού για όσους εργαζόμενους γονείς έχουν παιδιά που βρέθηκαν θετικά», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως είπε, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τον βηματισμό της Πορτογαλίας όσον αφορά τον εμβολιασμό. Ταυτόχρονα, να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας και να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερο ποσοστό η τηλεργασία, ειδικότερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε να αποσυμφορηθούν τα μέσα μεταφοράς.

Μιλώντας για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι ακόμη δεν έχει δώσει λύσεις για αυτό το θέμα. 

Από την πλευρά της η Αξιωματική Αντιπολίτευση διαφωνεί στην μόνιμη παρουσία της αστυνομίας στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα και αντιπροτείνει να υπάρχει μια αναβαθμισμένη υπηρεσία που θα λογοδοτεί στον πρύτανη και σε επιθέσεις θα ειδοποιεί την αστυνομία. 

Θα πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα υπάγονται στον Πρύτανη, στα πρότυπα κι άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος διαφωνεί με τις «κάρτες εισόδου», διότι όπως υπογράμμισε τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι ανοιχτά για όλους τους πολίτες διότι γίνονται διαλέξεις που πρέπει να μπορούν ελεύθερα όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Αναφερόμενος στις συνεργασίες, εν όψει της απλής αναλογικής, ο κ. Ηλιόπουλος απηύθυνε για άλλη μια φορά κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, λέγοντας ότι αυτό το προσκλητήριο αφορά κυρίως την κοινωνία και τους πολίτες. 

Διότι, όπως είπε, αν η κοινωνία επιλέξει τις συνεργασίες, τότε θα κληθούν και οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν. Όπως είπε άλλωστε, οι εκλογές με απλή αναλογική δεν μπορούν να δώσουν σε καμία πολιτική δύναμη την αυτοδυναμία που χρειάζεται.

Με αιχμή παράλληλα, σχολίασε πως δεν βλέπουν ως ανταγωνιστές το Κίνημα Αλλαγής. Διευκρίνισε ότι ανταγωνιστής είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία. Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, είπε ότι ακόμη είναι νωρίς και δεν έχει αναπτύξει τις θέσεις του ώστε να δουν που συγκλίνουν και που διαφωνούν.


epirusblog.gr
5 of 5
Ηλιόπουλος για «Αυγή»: Το πιο πιθανό είναι να διατηρηθεί το κυριακάτικο φύλλο και το ψηφιακό κομμάτι
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1862452490679175548
item