Θεσπρωτία: Έκλεψαν τον δημόσιο απινιδωτή από το Καρβουνάρι Παραμυθιάς

Τον δημόσιο αυτόματο απινιδωτή, που είχε τοποθετηθεί στο Κοινοτικό Κατάστημα του Καρβουναρίου Παραμυθιάς, αφαίρεσαν την Παρασκευή άγνωστοι δράστες.

Ο απινιδωτής ήταν μια προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (μαζί με έναν δεύτερο στο Τσαγγάρι Σουλίου) και είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο το 2018, με σκοπό την ανάγκη αντιμετώπισης έκτακτων καρδιακών προσβολών.

Κάτοικοι του Καρβουναρίου απευθύνουν δημόσια έκκληση σε όποιον τον αφαίρεσε, να τον επιστρέψει άμεσα καθώς είναι έναν πολύ σημαντικό όργανο για τις ζωές του κοινωνικού συνόλου.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, η έρευνα του οποίου αναμένεται να διαλευκάνει την υπόθεση. Υπενθυμίζουμε πως ο καθώς ο κάθε απινιδωτής κατέχει έναν μοναδικό σειριακό αριθμό, που τον καθιστά μοναδικό.

O αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.

Συνολικά στην Παραμυθιά και τις κοινότητες έχουν τοποθετηθεί 10 εξωτερικοί αυτόματοι απινιδωτές.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Έκλεψαν τον δημόσιο απινιδωτή από το Καρβουνάρι Παραμυθιάς
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5632472198765956723

Τα καλύτερα

item