Γιάννενα: Η Ε.Σ.Υ.-ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων καταγγέλλει τις νέες περικοπές στις συντάξεις

Η Ένωση Συνταξιούχων Υπαλλήλων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΣΥΟΤΑ) Νομού Ιωαννίνων, καταγγέλλει τις νέες άμεσες και έμμεσες περικοπές στις συντάξεις τους που προβλέπει η πρωτοχρονιάτικη εγκύκλιος της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΥΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, η κυβέρνηση,  με την απόφασή της αυτή, δίνει ένα ακόμα χτύπημα σε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους τη στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται από το νέο κύμα της πανδημίας και που οι ανατιμήσεις και η ενεργειακή φτώχεια έχουν δημιουργήσει μια εφιαλτική κατάσταση για κάθε εργατική οικογένεια

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η νέα εγκύκλιος πατάει πάνω στους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θέσπισαν ηλικιακά όρια και κατακρεούργησαν τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας, μετατρέποντας τες σε προνοιακά βοηθήματα.

Στην πράξη, τονίζει η ΕΣΥΟΤΑ, η κυβέρνηση ενεργοποιεί για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν 6 χρόνια, τις περικοπές στις συντάξεις των συνταξιούχων που δικαιούνται από τη φύση της εργασίας τους δυο συντάξεις, καθώς και τις συντάξεις χηρείας – αναπηρίας.

Πιο συγκεκριμένα η διάταξη του νόμου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έρχεται να εφαρμόσει η σημερινή κυβέρνηση προβλέπει για τους συνταξιούχους αυτούς την αφαίρεση ουσιαστικά ποσού 268,00 ευρώ το μήνα από τη δικαιούμενη “Εθνική Σύνταξη”. Μένει μόνο το 70% της ανταποδοτικής σύνταξης για τρία χρόνια και μετά μειώνεται στο 35%.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη, συμπληρώνει η ΕΣΥΟΤΑ, με την εφαρμογή του νόμου, που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την ιδιωτικοποίηση επικουρικών συντάξεων των νέων εργαζομένων.

Η ΕΣΥΟΤΑ ν. Ιωαννίνων και όλες οι συνταξιουχικές οργανώσεις καταδικάζουν αυτές τις πολιτικές στο σύνολό τους για αυτό και ακλούν την κυβέρνηση:

  • να σταματήσει την απαράδεκτη αυτή διαδικασία, να αποδώσει στους συνταξιούχους άμεσα αυτά που τους έχουν περικοπεί, που είναι κεκτημένα, πληρωμένα με τον αγώνα μιας ζωής.
  • Να δοθούν τα πληρωμένα δώρα μας, τα αναδρομικά  μας, το 0,5% του προϋπολογισμού για τα έτη 2020 – 2021 και να καταργηθεί  η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η Ε.Σ.Υ.-ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων καταγγέλλει τις νέες περικοπές στις συντάξεις
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5214677842658710759
item