Ήπειρος: Θλίψη και περισυλλογή για το τραγικό συμβάν της Άρτας από την Ε Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου

Σύσσωμο το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου καθώς και το σύνολο των μελών της κυνηγετικής οικογένειας εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη, κατά τη διάρκεια της άσκησης θήρας αγριόχοιρου στην Άρτα, το απόγευμα της Κυριακής.

Η ανακοίνωση της Ε΄ ΚΟΗ τονίζει: “Σε αυτή την κρίσιμη ώρα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ευχηθούμε συλλυπητήρια στους οικείους του θύματος και καλή ανάρρωση στον 16χρονο που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στο νοσοκομείο της Άρτας.

Κατανοούμε, ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία. Είναι δεδομένο, ότι στην περίπτωση του δυστυχήματος αυτού υπήρξαν σοβαρά λάθη και παραλείψεις. 

Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, ούτε και είμαστε εμείς εκείνοι, που θα το πράξουμε. Είμαστε βέβαιοι, ότι αυτό θα γίνει από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, που θα διερευνήσουν επακριβώς τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος και θα αποδώσουν τις ευθύνες σε όσους τις έχουν. 

Είναι ώρα όμως για σκέψη και περισυλλογή από όλους όσοι ασκούν την κυνηγετική δραστηριότητα, να επανακαθορίσουν ενδεχομένως τις προτεραιότητές τους, καθώς κυρίαρχη ήταν και πρέπει να παραμείνει, η ασφάλεια των κυνηγών. 

Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την άσκηση της θήρας είναι σαφές και δεν επιτρέπει περιθώρια παρερμηνείας από κανέναν”.

epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Θλίψη και περισυλλογή για το τραγικό συμβάν της Άρτας από την Ε Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4433410257072168510
item