Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς - Ανεμβολίαστος, νοσηλευόταν με κορωνοϊό

Εκοιμήθη σήμερα στις 7.30 το πρωί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς μετά την μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το nafpaktianews, ο μητροπολίτης Κοσμάς εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου στην 1η Δεκεμβρίου όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του.

Ο μητροπολίτης παρουσίασε τα πρώτα ήπια συμπτώματα στις 21 Νοεμβρίου και παρέμενε στην οικία του, δίχως να έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19. 

Τελικά, πείστηκε από από το περιβάλλον του να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου το μεσημέρι της Τετάρτης (1/12), προκειμένου να του παρασχεθεί βοήθεια, δεδομένου ότι είχε επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας του. 

Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε, με το ekklisiaonline να αναφέρει επικαλούμενο ιατρικές πηγές πως ο Κοσμάς κρατιόταν στη ζωή με ιατρικά μηχανήματα και, δυστυχώς, είχε προσβληθεί από μικρόβιο εντός του νοσοκομείου.

Πριν από μερικές ημέρες, όμως, όπως έγινε γνωστό από το ekklisiaonline, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, βρισκόταν σε βαθύ κώμα, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη και πως είχαν προκληθεί βαριές εγκεφαλικές βλάβες.

Να σημειωθεί πως ο Σεβασμιώτατος είχε αποσωληνωθεί σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο που προβλέπει πως μετά τον έναν μήνα νοσηλείας ο ασθενής πρέπει να υποβάλλεται σε τραχειοστομία, όπως και έγινε. Αξίζει να αναφερθεί ότι από κορωνοϊό έφυγε από την ζωή και η αδερφή του.

Ποιος ήταν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς Παπαχρήστος, γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο το έτος 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροτονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2005.


epirusblog.gr
5 of 5
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς - Ανεμβολίαστος, νοσηλευόταν με κορωνοϊό
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6891280841827531982
item