Γιάννενα: Στους Ναούς και μακριά από την Παμβώτιδα, ο εορτασμός των Θεοφανίων σήμερα

Στους Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων γιορτάζονται τα Θεοφάνια σήμερα Πέμπτη 6 Ιανουαρίου και όχι στη Λίμνη των Ιωαννίνων, όπως γίνεται παραδοσιακά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθούν είτε διπλές είτε τετραπλές Λειτουργίες μετά του Μεγάλου Αγιασμού, εκεί όπου αυτό επιτρέπεται από το υπάρχον δυναμικό των ιερέων.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος τόνισε πως όλες οι ενορίες και εκκλησίες έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε με το Μέγα Αγιασμό να γιορταστεί η ημέρα με το δέοντα σεβασμό.

«Δεν θα πάμε στη Λίμνη, δεν πρέπει να πάμε στη Λίμνη, για να προστατεύσουμε τους γύρω μας και τους εαυτούς μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης απευθύνοντας θερμή παράκληση σε όλους να προσέξουν πολύ. Στους πιστούς μετά τη λειτουργία, θα δοθούν μπουκαλάκια με αγιασμό.

Ο κ. Μάξιμος ανέφερε πως είναι πλέον ανεξέλεγκτη η κατάσταση, μίλησε για «όλεθρο» συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη διασπορά των κρουσμάτων και κάλεσε όλους να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν, να προσέξουν σε όλες τις δραστηριότητές τους, για την αποτροπή της περαιτέρω μετάδοσης της νόσου.

«Έχουμε όλοι ευθύνη και συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο, δυστυχώς δεν εισακουόμαστε πάντοτε αλλά δεν θα πάψουμε να αγαπάμε και να υπενθυμίζουμε σε όλους τις υποχρεώσεις τους» είπε. 

Γηροκομείο: Προχωράει η επέκταση

Ερωτηθείς για την προσπάθεια ανεύρεσης χρημάτων για την επέκταση με τις τρεις νέες δομές, του Γηροκομείου των «Ζωσιμάδων», που παρουσίασε προ ημερών, ο ίδιος, ανέφερε πως αυτές τις μέρες δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο στην κατεύθυνση συγκέντρωσης χρημάτων πέρα από τη λαχειοφόρο αγορά.

Σημείωσε πάντως πως ως το καλοκαίρι θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να δοθεί στο μεγαλόπνοο έργο μια αποφασιστική ώθηση, έτσι ώστε να παρουσιαστεί κατά την αναμενόμενη επίσκεψη στα Γιάννενα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, επίσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για το προπερασμένο καλοκαίρι, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Χρήματα αναζητούνται τόσο από τις προσφορές των συμπολιτών, όσο και από δωρεές επιχειρήσεων και με την ευκαιρία ο κ. Μάξιμος επανέλαβε την ανάγκη επέκτασης του Γηροκομείου, εξαιτίας των πολλών αιτημάτων που μένουν ανεκπλήρωτα αλλά και για την ανάγκη νοσηλείας περιστατικών με άνοια.

Πηγή: pbnews.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στους Ναούς και μακριά από την Παμβώτιδα, ο εορτασμός των Θεοφανίων σήμερα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8891046914590128065
item