Πρέβεζα: Η πορεία των εργασιών του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης "αποτυπώνεται" από το Σωματείο "Διάζωμα"

Εκτενή αναφορά στην πορεία εργασιών του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης κάνει στην ιστοσελίδα του το Σωματείο "Διάζωμα".

Όπως υπογραμμίζεται, σήμερα, οι εργασίες συνεχίζονται απρόσκοπτα με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Ευάγγελο Παυλίδη και τον πολιτικό μηχανικό κ. Παναγιώτη Κροκίδα, με στόχο την απόδοση του θέατρου στο κοινό ώστε να είναι αναγνώσιμο και λειτουργικό.

Πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού, ανάδειξης περιγραμμάτων τοιχοποιίας, αποχωματώσεων και η έρευνα επικεντρώνεται στα νότια του σκηνικού οικοδομήματος, όπου αποκαλύπτεται ο αναλημματικός τοίχος με αντηρίδες που είχε εντοπιστεί κατά τους καθαρισμούς.

Επίσης, δίνεται ώθηση στην αποκατάσταση των αναλημμάτων του κοίλου της δυτικής σκεπαστής παρόδου και της οροφής της δυτικής θολωτής εισόδου προς το διάζωμα, ενός απαιτητικού έργου που έχει αναλάβει η Δ/νση Αναστήλωσης.

Τέλος, μπροστά από το δυτικό ανάλημμα και την δυτική πάροδο θα χωροθετηθεί διαδρομή επισκεπτών.

Καταλήγοντας, γίνεται αναφορά στη δρομολόγηση της παράκαμψης του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης με την επισήμανση ότι η αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Νικόπολης, η ανάδειξη του αρχαίου Σταδίου, η κατασκευή χώρου υποδοχής στον αρχαιολογικό χώρο θα δώσουν νέα πνοή στον αρχαιολογικό χώρο.

Επίσης, η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου θα αποτελέσει προϋπόθεση για την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας της Νικόπολης στο Διεθνή Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ανοίγοντας μια σημαντική προοπτική για τη Νικόπολη, τους πολίτες της Πρέβεζας και όλους τους Ηπειρώτες.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η πορεία των εργασιών του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης "αποτυπώνεται" από το Σωματείο "Διάζωμα"
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1170853464549329594
item