Ποιοι Έφτιαξαν Αυτά τα Γιγαντιαία Σκαλοπάτια;

Ποιοί και για ποιό λόγο έφτιαξαν αυτά τα γιγαντιαία σκαλοπάτια; Ποιός ήταν ο σκοπός τους; Σε τι εξυπηρετούσαν; Γιατί ξεκινούν από την κοιλάδα, “σκαρφαλώνουν” στο βουνό και ξαφνικά σταματούν;…

Το Ollantaytambo είναι μια πόλη και ταυτόχρονα μια αρχαιολογική περιοχή των Ίνκας στο νότιο Περού, περίπου 72 χιλιόμετρα από το δρόμο, βορειοδυτικά της πόλης Κούσκο.

Εκεί, συναντούμε μερικές από τα πιο παράδοξες μεγαλιθικές κατασκευές.

Γιγαντιαία Σκαλοπάτια

Εύκολα μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως βαθμίδες, δηλαδή σκαλοπάτια και εύλογα μπορούμε να αναρωτηθούμε ποιοί ήταν αυτοί που τις έφτιαξαν, για ποιό λόγο μπήκαν στην διαδικασία να “κόψουν” βράχους, να λαξέψουν ολόκληρες πλαγιές και να “χτίσουν” αυτά που βλέπουμε. 

Και ακόμα πόσο μεγαλόσωμοι ήταν αυτοί που τα έκαναν όλα αυτά…

Ποιοί ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΑΥΤΑ τα ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ;

Σύγχρονοι ερευνητές διαμορφώνουν μία άποψη που υποστηρίζει πως με αυτές τις βαθμίδες οι Ίνκας κατάφερναν να “χειραγωγούν” την θερμοκρασία σε κάθε επίπεδο για αγροτικούς λόγους. Δηλαδή, το ψηλότερο “σκαλοπάτι” είχε μία θερμοκρασία γύρω στους 15 C°, ενώ το χαμηλότερο επίπεδο έφτανε τους 30 C°. 

Με βάση τις θερμοκρασίες αυτές φύτευαν τις ανάλογες καλλιέργειες ανάλογα με τις θερμοκρασιακές ανάγκες τους…

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ;

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι όσοι διαφωνούν με αυτή την θεωρία, η οποία δεν εξηγεί με ποιούς τρόπους έγιναν αυτές οι κατασκευές-βαθμίδες, πως γνώριζαν οι Ίνκας ότι θα υπήρχε αυτό το αγροτικό αποτέλεσμα, ώστε να μπουν στην διαδικασία κατασκευής των θεόρατων βαθμίδων προκαταβολικά… Και πως ή τι καλλιεργούσαν σε βαθμίδες όπου δεν υπάρχει ιδανικό χώμα…

diadrastika

epirusblog.gr
5 of 5
Ποιοι Έφτιαξαν Αυτά τα Γιγαντιαία Σκαλοπάτια;
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 4169779033999984003
item