Κεραμέως: Οι ειδικοί δεν εισηγήθηκαν παράταση στο άνοιγμα των σχολείων -Τα παιδιά θα είναι ασφαλή

Στην απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία αναφέρθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός τόνισε αρχικά ότι η επιτροπή των ειδικών δεν εισηγήθηκε στην κυβέρνηση παράταση στο άνοιγμα των σχολείων.

«Τα σχολεία είναι τα πρώτα που ανοίγουν και τα τελευταία που κλείνουν», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως, εξηγώντας ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι μεταξύ άλλων παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί, υγειονομικοί».

Η υπουργός Παιδείας διερωτήθηκε στη συνέχεια ότι «εδώ ανοίξαμε τα σχολεία με τη Δέλτα και χωρίς εμβολιαστική κάλυψη και συζητάμε αν θα ανοίξουμε τον Ιανουάριο;», ενώ υπογράμμισε ότι τα παιδιά είναι πιο ασφαλή εντός πλαισίου, καθώς όσο τα σχολεία είναι ανοιχτά τόσο περισσότερα τεστ διενεργούνται.

Όπως ανέφερε το 84% των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το περασμένο διάστημα (Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου) είχε ανιχνευτεί από τα self test, ποσοστό το οποίο μειώθηκε στο 40% όταν έκλεισαν.

Τεστ κάθε μέρα σε περίπτωση κρούσματος

Η υπουργός προανήγγειλε τη διενέργεια rapid test στους μαθητές, δωρεάν και σε δημόσιες δομές με βεβαίωση του διευθυντή, ενώ επανέλαβε ότι σε περίπτωση κρούσματος τα παιδιά θα κάνουν τεστ κάθε μέρα. «Προτιμούμε να βάζουμε πολλά τεστ για να θωρακίσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα» σημείωσε.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ακολούθως ότι μέσα σε ένα τρίμηνο δόθηκαν περισσότερα από 32 εκατομμύρια self test στα σχολεία, λέγοντας ότι η κυβέρνηση επενδύει στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Για την αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων είπε : «Βάζουμε επιπλέον φίλτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή. Πάμε βήμα-βήμα γιατί η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία»

Απευθυνόμενη στους γονείς που έχουν αποφασίσει να μην στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολείο, διερωτήθηκε: «Εάν υπάρξει ένα κρούσμα στον περίγυρο, θα κάνουν πέντε τεστ;»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την τηλεκπαίδευση, είπε ότι η πλατφόρμα λειτουργεί ακόμα και για περιπτώσεις καταστροφών, όπως ήταν ο σεισμός στην Κρήτη. Για τα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Εξεταστική θα γίνει κανονικά. 

epirusblog.gr
5 of 5
Κεραμέως: Οι ειδικοί δεν εισηγήθηκαν παράταση στο άνοιγμα των σχολείων -Τα παιδιά θα είναι ασφαλή
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6911987406474346466
item